Πέμπτη 12 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Καμία ανοχή στα νέα μέτρα, καμία πίστωση στη νέα κυβέρνηση

Κάλεσμα στα ΔΣ κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις ενημέρωσης, συζήτησης για την οργάνωση της πάλης

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων του κλάδου
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων του κλάδου
Σε αγωνιστική ετοιμότητα, ενεργό συμμετοχή και δράση στα σωματεία τους καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, ώστε να οργανωθεί και με καλύτερους όρους να δοθεί η μάχη για την ανατροπή των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων που έχουν αποφασιστεί, αλλά και για την απόκρουση όσων ακόμα μέτρων βρίσκονται στα σκαριά.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας «καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε ετοιμότητα και ανυποχώρητους αγώνες για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, των οικογενειών μας, από τη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας φέρνουν τα μέτρα που πάρθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από αυτά που έρχονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα». Οπως υπογραμμίζει: «Η εφορία φέτος μάς μειώνει ακόμη περισσότερο το εισόδημά μας. Τα εκκαθαριστικά της εφορίας φέτος, σε κάθε εργαζόμενο, μειώνουν δραστικά το εισόδημά του. Κάθε εργαζόμενος κατά μέσο όρο, με βάση αυτά που ήρθαν, μας καλούν να πληρώσουμε περίπου 1.500 ευρώ και για κάθε έναν από εμάς είναι περίπου 1,5 έως 2 μισθοί. Στο όνομα της κρίσης μάς καλούν να πληρώσουμε εμείς για να αυξηθούν τα κέρδη των τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών».

Παράλληλα, τονίζει η Ομοσπονδία, «στον τομέα της Υγείας επικρατεί για τον καθένα μας μια κατάσταση κόλασης. Νοσοκομεία δεν έχουν προσωπικό, δεν έχουν φάρμακα, εξετάσεις που βγήκαν εκτός λίστας και αναγκάζουν να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Παίζουν με τη ζωή μας, με τα μέτρα τους αν δεν έχουμε να πληρώσουμε μας οδηγούν στο θάνατο. Το νέο σχολικό έτος χιλιάδες νέα ζευγάρια θα αναγκαστούν να πληρώνουν ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, μετά το μπαράζ κλεισίματος δημοτικών παιδικών σταθμών. Ο δρόμος του αγώνα για όλους μας είναι η λύση, οργανωμένοι στα κλαδικά συνδικάτα, σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς, στις εργασιακές επιτροπές να απαντήσουμε αγωνιστικά - πειθαρχημένα απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση συνεργασίας (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) που μας οδηγεί σε μια ζωή - κόλαση».

Καμία ανοχή σε όσους μας οδηγούν στην εξαθλίωση

Η Ομοσπονδία σημαίνει «συναγερμό» σε κάθε χώρο δουλειάς καθώς, όπως τονίζει, το επόμενο διάστημα «βιομήχανοι, ΕΕ, κυβέρνηση θα επιτεθούν με μεγαλύτερη αγριότητα στο ήδη χαμηλό εισόδημα όλων μας, δεν πρέπει κανείς να δώσει καμία ανοχή σε αυτούς που άμεσα θέλουν να μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση. Κατηγορούν στα λόγια το δημόσιο σύστημα Υγείας γιατί έχει κόστος, δίνοντας τις παροχές υγείας σε ιδιώτες, επιδοτώντας τους. Οι τράπεζες που είναι ιδιωτικές και μας αρπάζουν τους μισθούς με επιτόκια 15% - 16% γιατί επιδοτούνται (από το 2009 μέχρι σήμερα 200 δισ. ευρώ); Για τους τραπεζίτες χρήμα υπάρχει, για τη δημόσια - δωρεάν Υγεία δεν υπάρχει. Αυτή είναι η πολιτική αυτής της κυβέρνησης - της ΕΕ και όλων όσοι πίνουν νερό στο όνομά της».

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το ΔΣ της Ομοσπονδίας καλεί όλους τους εργαζόμενους να γίνουν μέλη των σωματείου τους συμμετέχοντας δραστήρια στη ζωή και δράση τους. «Καλούμε όλα τα ΔΣ κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις όπου θα γίνει ενημέρωση και αναλυτική συζήτηση με τους εργαζόμενους. Ολοι οι συνάδελφοι να πάρουν μέρος στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων, λέγοντας τη γνώμη για το πώς καλύτερα θα παλέψουμε για την ανατροπή αυτών των μέτρων. Συνάδελφοι, το μέλλον μας δεν είναι να δουλεύουμε σαν σκλάβοι, με μισθούς πείνας, για να ζουν πλουσιοπάροχα μια χούφτα βιομηχάνων».

Σε αυτήν την κατεύθυνση η Ομοσπονδία καλεί σε πάλη για:

  • Κατάργηση του φορολογικού συστήματος. Να φορολογηθεί το κεφάλαιο και όχι οι εργαζόμενοι.
  • Δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους. Χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων.
  • Επαρκή δωρεάν παροχή φαρμάκων σε όλους.
  • Υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ