Σάββατο 30 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΡΙΚΟΛΑΝ» - ΝΑΟΥΣΑ
Καμιά απόλυση δε γίνεται ανεκτή

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις χτεσινές 4ωρες στάσεις εργασίας. Επόμενος σταθμός η απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία για τις 25 Νοέμβρη

Από τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας
Από τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας
Με την καθολική τους συμμετοχή στις 4ωρες στάσεις εργασίας, που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία των εργαζομένων στα εργοστάσια του ομίλου «Κλωνατέξ» στη Νάουσα, οι εργάτες και οι εργάτριες της πόλης έστειλαν, για μια ακόμη φορά, χτες σε κυβέρνηση και εργοδοσία το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα συγκέντρωση έξω από το ΕΚΝ και στη συνέχεια, με τους απολυμένους της «Τρικολάν» επικεφαλής, πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και ξεκαθάρισαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν βήμα πίσω από το αίτημά τους, να επαναλειτουργήσει η «Τρικολάν» και να μη γίνει καμία απόλυση στα εργοστάσια του ομίλου, ζητώντας, παράλληλα, ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη των ανέργων.

Να «νεκρώσουν» τα εργοστάσια στις 25 Νοέμβρη

Τις αμέσως επόμενες μέρες και ενώ η κατάληψη της «Τρικολάν» διανύει την τέταρτη βδομάδα, οι εργαζόμενοι αποφασίζουν για τις μορφές κλιμάκωσης και συντονισμού του αγώνα τους. Κεντρικός σταθμός των κινητοποιήσεων αναμένεται να αποτελέσει η συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) την Πέμπτη 25 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης.

Η απεργιακή κινητοποίηση αποφασίστηκε σε συνέχεια των περιφερειακών συσκέψεων που πραγματοποίησε η ΟΕΚΙΔΕ το προηγούμενο διάστημα με τη συμμετοχή εκλεγμένων συνδικαλιστών από τη συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων όλης της χώρας και στις οποίες εκφράστηκε έντονα η αγωνιστική διάθεση του κλάδου. Μαζί και το αίτημα να υπάρξει άμεση και συντονισμένη απεργιακή απάντηση από τους εργαζόμενους στην πολιτική που γεννάει τις εκατοντάδες απολύσεις, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τη μερική απασχόληση, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την εντατικοποίηση και την εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία.

Με διεκδικητικό πλαίσιο που αντανακλά τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και με αιτήματα αιχμής την πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, το σταμάτημα των απολύσεων, τη μείωση του εργάσιμου χρόνου και την καθιέρωση του 7ωρου - 5ήμερου - 35ωρου με κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 48 ευρώ και κατώτερη σύνταξη 960 ευρώ, την ουσιαστική προστασία των ανέργων, καθώς και αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Παιδεία, η ΟΕΚΙΔΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση.

«Είμαστε μαζί με τους συναδέλφους της "Τρικολάν" στη Νάουσα, ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας», σημειώνει στο κάλεσμά της η ΟΕΚΙΔΕ, τονίζοντας ότι «η εργατική τάξη έχει τεράστια δύναμη όταν παλεύει με ταξικό προσανατολισμό, δυναμώνει την αγωνιστική της ενότητα, βάζει στόχους πάλης που υπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες της και συνδέει τους στόχους πάλης με την προοπτική ενός αύριο όπου οι εργάτες θα διαφεντεύουν την τύχη τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ