Σάββατο 30 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Καλεί σε συμμετοχή στην απεργία των οικοδόμων

Κάλεσμα σε όλους τους Αλβανούς οικοδόμους να συμμετάσχουν στην απεργία των οικοδόμων και στη συγκέντρωση την ίδια μέρα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, για να διεκδικήσουν μαζί με τους Ελληνες εργάτες αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Προεδρείο της Αλβανικής Κοινότητας Αθήνας.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας αλλά και άλλα Συνδικάτα, σημειώνει ειδικότερα στην ανακοίνωση, καλούν όλους τους εργάτες και όχι μόνο τους οικοδόμους σε απεργία στις 10 Νοέμβρη με αιτήματα που αφορούν όλους τους μετανάστες. Μάλιστα, τονίζει, η απεργία γίνεται την ίδια εποχή που η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νέο νόμο για τους μετανάστες, χωρίς καν να πάρει τη γνώμη των μεταναστών και σίγουρα δε θα μας λύσει τα προβλήματα.

Ζούμε και δουλεύουμε, συνεχίζει, πολλά χρόνια στην Ελλάδα και παλεύουμε για τα προβλήματα των μεταναστών όπως νομιμοποίησή μας, ίσα δικαιώματα, Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμό κ.ά. Σε όλα αυτά είχαμε την αλληλεγγύη από τις ταξικές δυνάμεις στα συνδικάτα. Γι' αυτό συνεχίζουμε να παλεύουμε μαζί με τους Ελληνες εργάτες για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, όπως την ανεργία, την ακρίβεια, τα χαμηλά μεροκάματα κ.ά. που χειροτερεύουν δραματικά το βιοτικό μας επίπεδο.

Τέλος, καταθέτει και τα ειδικότερα αιτήματα που διεκδικούν, όπως: Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα, κατάργηση του παράβολου των 150 ευρώ, ίσα δικαιώματα, μέτρα για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών μέσα από τα στεγαστικά προγράμματα του ΟΕΚ και Ελληνες και μετανάστες μαζί ενάντια στο εθνικισμό και τον ρατσισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ