Σάββατο 30 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ «ΤΙΤΑΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ»
Κάλεσμα σε συμπαράταξη για αγώνα

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ Ελευσίνας», αποτέλεσμα της πολιτικής της εργοδοσίας και της συρρίκνωσης και φθίνουσας πορείας του εργοστασίου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και καλεί τους τσιμεντεργάτες να συμπαραταχτούν μαζί της για να διεκδικήσουν λύσεις.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση η ΔΑΣ σημειώνει ότι οι αποχωρήσεις με συνταξιοδότηση είναι καθημερινές, με αποτέλεσμα την υπερεντατικοποίηση και την υπολειτουργία των τμημάτων. Την ίδια στιγμή η τακτική της εταιρίας να παραχωρεί στους εργολάβους, όχι μόνο δε δίνει λύση, αλλά αντίθετα οξύνει τα προβλήματα με τη γνωστή επικίνδυνη φιλοσοφία τους, δηλαδή όσο πιο γρήγορα τελειώνουμε τόσο περισσότερα κερδίζουμε. Τα αποτελέσματα είναι ο καθαρισμός των τμημάτων και η συντήρηση των μηχανημάτων να είναι ελλιπής και οι επισκευές και κατασκευές προβληματικές. Ταυτόχρονα, η ΔΑΣ καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός σε καινούρια και παραγωγικά τμήματα οι εργαζόμενοι να αναπνέουν συνεχώς σκόνη που φτάνει μέσα στους χώρους εργασίας μέχρι και το μισό μέτρο.

Ηρθε η ώρα να διεκδικήσουμε προσλήψεις μόνιμου, ειδικευμένου προσωπικού, επισημαίνει συγκεκριμένα η ΔΑΣ, απευθυνόμενη στους τσιμεντεργάτες, για να σταματήσει η υπερεντατικοποίηση του σημερινού προσωπικού, να βρουν μόνιμη και σταθερή δουλιά και άλλοι εργαζόμενοι και να ενισχυθούν με τις εισφορές και τα ασφαλιστικά ταμεία (ΤΕΑΠΕΤ - ΙΚΑ) που σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, λόγω και της κρατικής υποχρηματοδότησης. Καλεί, ακόμα, να διεκδικήσουν να σταματήσουν οι πολυειδικότητες που ταπεινώνουν και οδηγούν σε παραπέρα εντατικοποίηση τους εργαζόμενους, με αντάλλαγμα λίγα ευρώ αύξηση.

Τέλος, η ΔΑΣ δηλώνει ότι απορρίπτει τον τρόπο που γίνονται οι αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων με τη λογική των αυξήσεων κάτω από το τραπέζι, γιατί δημιουργούν ανισότητες και προστριβές. Οι εργαζόμενοι, σημειώνει, πρέπει να αμείβονται γι' αυτό που προσφέρουν στο πόστο τους, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και την ειδικότητά τους. Η εταιρία έχει κέρδη και οι οικονομικοί δείκτες κάθε χρόνο καλυτερεύουν. Γι' αυτό διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και να λαμβάνουν υπόψη και τη μεγάλη κερδοφορία της εταιρίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ