Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ομόφωνο το κεφάλαιο στη βαρβαρότητα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ! Με την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, όπως και συνολικά με τα «μνημόνια» και τα «μεσοπρόθεσμα» συμφωνεί - όπως λέει στην εβδομαδιαία έκθεσή της - η Αλφα μπανκ...

Επίσης συμφωνεί και με τις προχθεσινές δηλώσεις του Χ. Μπαρόζο και με τις εκτιμήσεις των Βενιζέλου και Σαμαρά για το τι πρέπει να γίνει για τα έτη 2012 - 2013.

Δεν μπορεί ...σύμπτωση θα είναι. Απλά συνέπεσε και έχουν όλοι τους την ίδια ανάλυση και την ίδια προσέγγιση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Μπορεί να τύχει καμιά φορά.

Μόνο που με τα ίδια πράγματα συμφωνεί ο ΣΕΒ, η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η Ενωση Ξενοδόχων, ο σύνδεσμος των βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, όλα τα τραπεζικά ιδρύματα και διάφοροι άλλοι του ίδιου σιναφιού.

Κι επειδή ...πέσανε πολλές συμπτώσεις μαζεμένες, προφανώς ο καθένας καταλαβαίνει ότι κάτι άλλο συμβαίνει και μάλιστα πολύ - πολύ βρώμικο.

Γιατί όσο και να προσπαθούν να το κρύψουν ο κοινός καημός και κόπος τους να προωθηθούν τα συγκεκριμένα μέτρα και τα άλλα - χειρότερα - που έρχονται δεν μπορεί να κρυφτεί. Κάνει ... «μπαμ».

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΙΣ τράπεζες, κάποιες από αυτές θα μας ανακοινώσουν σήμερα ζημιές 20 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Μιλάμε για τα ίδια ιδρύματα που ο ελληνικός λαός τάισε τα τελευταία 2,5 χρόνια με πάνω από 120 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για τους ίδιους που σήμερα «στήνουν στον τοίχο» δανειολήπτες που έμειναν άνεργοι, που τους μειώθηκε ο μισθός ή έκλεισε το μαγαζάκι τους.

Εκείνοι που πάνω από 20 χρόνια ξεζουμίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία και έπαιρναν προνομιακά τα κρατικά ομόλογα για να τα μεταπουλήσουν με τεράστια κέρδη ως ...τραπεζικά προϊόντα.

Αυτοί θα τολμήσουν να μιλήσουν για ...ζημιές. Κι ο τραπεζίτης πρωθυπουργός της χώρας, τα κόμματα που είναι στην κυβέρνηση και όσοι στηρίζουν με τον τρόπο τους όλη αυτή την ιστορία θα ...τους ακούσουν με κατανόηση.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αλλωστε αυτές τις «ζημιές» έχουν ήδη φροντίσει να τις καλύψουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ