Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Δικομματική μονοφωνία σε αστικά και κρατικά κανάλια

Οι βασικές ρυθμίσεις για την κατανομή του χρόνου προβολής των κομμάτων προεκλογικά

Την υπερπροβολή των βασικών κομμάτων της αστικής τάξης, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και ταυτόχρονα τον περιορισμό μέχρι αποκλεισμού του ΚΚΕ από τα αστικά και κρατικά ΜΜΕ, υπηρετούν οι ρυθμίσεις για την κατανομή του προεκλογικού ραδιοτηλεοπτικού χρόνου, όπως αυτή ορίστηκε προχτές, μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Επικρατείας.

Η απόφαση δίνει τη μερίδα του λέοντος του προεκλογικού ραδιοτηλεοπτικού χρόνου στα δυο κόμματα και τον κατανέμει ως εξής (σε παρένθεση τα ποσοστά που ίσχυαν για τις εκλογές του 2009): ΠΑΣΟΚ 33,33% (37,5%), ΝΔ 33,33% (37,5%), ΚΚΕ 8,40% (11,29%), ΛΑ.Ο.Σ. 6,27% (5,27%), ΣΥΡΙΖΑ 5,12% (6,98%), Ανεξάρτητοι Ελληνες 3,35%, ΔΗΜΑΡ 3,35%, Κοινωνική Συμφωνία 2,68%, Δημοκρατική Συμμαχία 1,34% και Οικολόγοι- Πράσινοι 2,82% (1,46%).

Ταυτόχρονα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την προβολή κομμάτων και υποψηφίων μέσα από το ίντερνετ και ιδιαίτερα από τις οργανωμένες και με μεγάλη επισκεψιμότητα ιστοσελίδες και τις Webtv, δηλαδή τα ιντερνετικά τηλεοπτικά κανάλια. Να σημειωθεί επίσης ότι η υπουργική απόφαση, ακόμη και με τον τρόπο που το κάνει, ρυθμίζει ένα πολύ μικρό μέρος του χρόνου που διαθέτουν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα για τη μετάδοση πολιτικών εκπομπών και πολιτικών μηνυμάτων, αφήνοντας τον υπόλοιπο στις διαθέσεις των καναλαρχών και στις πολιτικές τους προτιμήσεις, στις οποίες αυτονόητα δεν συμπεριλαμβάνεται το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ