Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Ο αντικομμουνισμός και ο Ρ/Σ «Κόκκινο» πάνε χέρι - χέρι...

Το ΚΚΕ δε φοβάται τη συζήτηση ή και την κριτική για τις θέσεις του. Ομως, είναι άλλο πράγμα η πολιτική κριτική και άλλο ο αντικομμουνισμός, δηλαδή η διαστρέβλωση, η συκοφάντηση των θέσεων του ΚΚΕ, όπως ανάμεσα σε άλλους επιχειρεί και ο Ρ/Σ «Κόκκινο», με λάσπη και εκβιασμούς στο λαό για την άρνηση συμμετοχής του ΚΚΕ σε «κυβέρνηση της αριστεράς».

Ως κοινοί εκβιαστές, χωρίς να υπολείπονται της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τρομοκρατούν εμφυσώντας μίσος σε προοδευτικούς ανθρώπους απέναντι στο ΚΚΕ ότι, αν δε γίνει η «συνεργασία της αριστεράς», «θα αφήσουμε αυτούς που πήγαν να σκοτώσουν το Λώλο; (...) Στις 7 Μάη θα μας σκίσουν... θα μας ξεσκίσουν...», αναφώνησαν (13/04/12).

Κατηγορείται το ΚΚΕ ότι «όχι μόνο αρνείται να κυβερνήσει, αλλά και να υπερασπίσει το λαό για τα ελάχιστα προβλήματα»! Για την επίθεση κατά του λαού, που είναι προαποφασισμένη εδώ και χρόνια στην ΕΕ με τη συμμετοχή των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», κατηγορούν το ΚΚΕ ότι θα ευθύνεται για ό,τι αντιλαϊκό προκύψει στο λαό!

Απειλούν και εγκαλούν το ΚΚΕ ότι θα λογοδοτήσει στο λαό για τη μη συνεργασία σε κυβέρνηση αριστεράς. «Λογοδοτούμε όλοι στον κόσμο που καταστρέφεται» (13/04/12). «Οσο επιμένει η ηγεσία του ΚΚΕ να καταστρέφεται ο λαός... ούτε να διαδηλώνει μαζί... θα το πληρώσει...» (Μητρόπουλος).

«Ξεχνάνε» ότι αυτός που πρέπει να λογοδοτήσει στο λαό για το παρελθόν του και για το σήμερα είναι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λογοδοτήσει:

-- Για τις υπογραφές του στις αντιλαϊκές συνθήκες και πολιτικές της ΕΕ που στήριξε με το Μάαστριχτ, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ελαστικές μορφές εργασίας και που σήμερα υλοποιούνται μέσω των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης.

-- Για την επίθεση στο ταξικό εργατικό κίνημα. Για τη συνεργασία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με τις συνδικαλιστικές και δημοτικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Δήμους, σε κοινά ψηφοδέλτια για να μην εκλεγούν κομμουνιστές.

Ο ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λογοδοτήσει στο λαό για τη στάση αναμονής και εφησυχασμού που καλλιεργούσε για το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009. Μόνο το ΚΚΕ προειδοποίησε το λαό ότι έρχεται θύελλα είτε γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ, και την επομένη των εκλογών ήταν το μόνο κόμμα που κήρυξε «πόλεμο στον πόλεμο της πλουτοκρατίας», όταν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καθησύχαζε και αποπροσανατόλιζε με τον «ευρωμονόδρομο».

Σήμερα, συνεχίζει τη συνεργασία με τμήμα του ΠΑΣΟΚ που συνέβαλε στη σφαγή του λαού. «Εμείς δεν είμαστε όρνια να αρπάξουμε από το ΠΑΣΟΚ. Εμείς ζητάμε από το υγιές ΠΑΣΟΚ κοινή συνεργασία, ισότιμη συνεργασία» (Γλέζος, συνέντευξη Τύπου 15/12/2011).

-- Να λογοδοτήσει για τις αυταπάτες που καλλιεργούσε και καλλιεργεί και σήμερα ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. Το αντιδραστικό οικοδόμημα της ΕΕ το έφτιαξαν από κοινού και εναλλάξ φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, με τη στήριξη αριστερών και κατ' όνομα κομμουνιστών. Μόνο το ΚΚΕ είπε ότι πρόκειται για λυκοσυμμαχία και επιβεβαιώθηκε από τη ζωή.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λογοδοτήσει και για το σήμερα:

-- Γιατί αποκόπτει το Μνημόνιο από το σύνολο της προηγούμενης αντιλαϊκής πολιτικής («ως έκτακτο γεγονός»), της οποίας το μνημόνιο είναι προϊόν.

-- Για την επικίνδυνη θέση περί κυβερνητικής συνεργασίας των λεγόμενων αριστερών κομμάτων σε 4 - 5 ζητήματα. «Ξεχνάει» ότι μια κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο 4 - 5 προβλήματα, αλλά το σύνολο των προβλημάτων. Ακόμα και αν έπαιρνε μέτρα για 4 - 5 ζητήματα, τι θα έκανε για τα υπόλοιπα; Θα ήταν θνησιγενής, θα την ανέτρεπε ο λαός και καλά θα έκανε...

Τα ερωτήματα για την «αριστερή κυβέρνηση» είναι πολλά:

-- Πώς θα αντιμετώπιζε την αντίδραση των βιομηχάνων στην κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, στην καθιέρωση των κλαδικών, στην κατάργηση της ελαστικής απασχόλησης και πολλά άλλα;

-- Με ποιον τρόπο θεωρεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ότι θα προχωρούσε σε κρατικοποιήσεις, όπως ισχυρίζεται, τη στιγμή που αυτές έρχονται σε αντίθεση με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που ψήφισε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ;

-- Τι θα έκανε για την ανεργία, με τις επιχειρήσεις που μεταφέρονται στο εξωτερικό και πετάνε τους εργάτες στο δρόμο;

Είναι διατεθειμένος ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει την επίθεση της ΕΕ, του ΔΝΤ, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών που θα πέσουν πάνω στην «αριστερή κυβέρνηση», αν επιχειρούσε να πάρει κάποια φιλολαϊκά μέτρα; Οχι. Γιατί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόγραμμα ρήξης με την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα, γιατί τις επιχειρήσεις και το κράτος τα ελέγχει το κεφάλαιο. Μια κυβέρνηση χωρίς να έχει την εξουσία στα χέρια της - και η εξουσία κρίνεται από το αν ο λαός είναι ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει - δε θα μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τον πόνο του λαού. Η πρότασή του είναι ένα εκλογικό κόλπο και μάλιστα εκ του ασφαλούς, για να μαζέψει ψήφους. Γνωρίζει ότι με το ΚΚΕ δεν μπορεί να συνεργαστεί. Πέρα απ' το ότι την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «ενότητα» την απέρριψαν για δικούς τους λόγους και οι συγγενικές με αυτόν δυνάμεις η ΔΗΜΑΡ, οι Οικολόγοι, και το «Αρμα Πολιτών».

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απολογηθεί για την καλλιέργεια επικίνδυνων αυταπατών περί «αλλαγής στροφής στην Ευρώπη» και αλλαγής συσχετισμού δυνάμεων από τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, π.χ. εκλογές στη Γαλλία με τον ευρωατλαντικό Ολάντ, που θέλει να διαπραγματευτεί στην ΕΕ για να αναβαθμίσει τα γαλλικά κεφάλαια έναντι των γερμανικών, και γι' αυτό τυγχάνει και της υποστήριξης από τον Ζακ Σιράκ που ...έγινε σοσιαλιστής! Κεντροαριστερές κυβερνήσεις ήρθαν και παρήλθαν στην Ευρώπη και αυτό που άφησαν πίσω τους ήταν συντρίμμια στα εργατικά δικαιώματα, βομβαρδισμένη και διαμελισμένη τη Γιουγκοσλαβία και άλλα.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να κοιτά στα μάτια το λαό. Δεν τον πρόδωσε, δε λύγισε απέναντι στις πιέσεις του αντίπαλου. Οι εργάτες, τα λαϊκά στρώματα μπορούν να στηριχτούν πάνω του. Προειδοποίησε το λαό, συνέβαλε στην οργάνωση της ταξικής πάλης, αγωνίζεται για να αλλάξει η τάξη στην εξουσία και όχι για την εναλλαγή στην αστική διακυβέρνηση.

Αφού δε συνεργάζεται το ΚΚΕ, δεν έχει πρόταση εξουσίας, έλεγαν οι ίδιοι στο «Κόκκινο»: «Το ΚΚΕ είναι κόμμα διαμαρτυρίας και όχι εξουσίας». Και από το «δεν μπορεί στόχος του ΚΚΕ να είναι λίγο πιο αποδυναμωμένη κυβέρνηση, (08/04/12), στο «Το ΚΚΕ ποτέ δεν ζητά αποδυνάμωση δικομματισμού αλλά ενίσχυση του αντιπολιτευτικού ρόλου του» σχολίαζε ο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» (18/04/12).

Το ΚΚΕ έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας, την οποία ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ φυσικά πολεμάει.

Το ΚΚΕ αγωνίζεται για να έρθει στην εξουσία η εργατική τάξη με τους συμμάχους της, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους.

Για να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη, προϋπόθεση είναι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, η κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων, η αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Ετσι μόνο θα αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού. Και στις εκλογές που έρχονται η μόνη φιλολαϊκή και ρεαλιστική εξέλιξη είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, για να δοθεί από καλύτερες θέσεις την επομένη των εκλογών η μάχη ενάντια στη νέα θύελλα που φέρνουν και για να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής προοπτικής.


Α. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ