Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι Πόντιοι από την πρώην ΕΣΣΔ ψηφίζουν μαζικά ΚΚΕ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν εξηγείται διαφορετικά η μανία που έχει καταλάβει την εβδομαδιαία εφημερίδα «Αθηναϊκός κούριερ», που εκδίδεται στη χώρα μας στα ρωσικά κι απευθύνεται κατά βάση στους ρωσόφωνους, κυρίως στο ποντιακό στοιχείο, που ήρθε από την πρώην ΕΣΣΔ. Με επανειλημμένα και στοχευμένα δημοσιεύματα επιτίθεται κάθε βδομάδα στο ΚΚΕ, ανακυκλώνοντας όλο τον αντικομμουνιστικό οχετό, από την «καταστροφή της εθνικής οικονομίας», λόγω δήθεν των απεργιών και των άλλων εργατικών κινητοποιήσεων των κομμουνιστών («των κόκκινων πολεμιστών», όπως γράφει), έως και τον... Στάλιν.

Βεβαίως, η ίδια εφημερίδα δίνει στους αναγνώστες της κι όλες τις λύσεις, στο πλαίσιο πάντα του καπιταλισμού. Ετσι, πριν μερικά τεύχη είχε, π.χ., κεντρικό θέμα τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει σ' αυτήν την εφημερίδα ο Φ. Κουβέλης, της ΔΗΜΑΡ.

Ενα είναι το σίγουρο: Πως οι λαϊκοί άνθρωποι, που έζησαν στην ΕΣΣΔ (και οι Πόντιοι), που σήμερα στη χώρα μας ή είναι άνεργοι, ή δουλεύουν στα γιαπιά, ή χύνουν ποτάμια ιδρώτα στις λαϊκές αγορές για να βγάλουν ένα ξεροκόμματο, μπορούν να συγκρίνουν! Μπορούν να συγκρίνουν το σύστημα εκείνο, όπου όλοι είχαν αξιοπρεπή εργασία, όπου πήγαιναν στο γιατρό χωρίς να έχουν νωρίτερα ανάγκη να δούνε αν έχουν λεφτά στην τσέπη, το σύστημα που μόρφωνε τους ίδιους και τα παιδιά τους δωρεάν, που τους εξασφάλιζε φθηνές έως δωρεάν παροχές κατοικίας, αλλά και τη σιγουριά της αυριανής μέρας. Μπορούν να συγκρίνουν το σοσιαλισμό, που παρά τα όποια επιμέρους προβλήματα είχε, ήταν σαφώς καλύτερος από το σύστημα που βιώνουν σήμερα: Της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της φτώχειας, της ανεργίας, της αβεβαιότητας για το αύριο.

Ακόμη, επειδή στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι λαϊκοί άνθρωποι, μπορούν να συγκρίνουν και το ποιοι είναι και το πώς ζούνε οι κομμουνιστές, που 'ναι «σάρκα από τη σάρκα» του λαού και πώς ζούνε όλοι αυτοί που πολεμάνε τους κομμουνιστές!

Θα ψηφίσουν αυτούς που 'ναι δίπλα τους, κι όχι το ίδιο με αυτό που θα ψηφίσουν οι βιομήχανοι κι οι εφοπλιστές! Θα ψηφίσουν ΚΚΕ. Αυτό είναι που ανησυχεί τον «Αθηναϊκό κούριερ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ