Παρασκευή 20 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012
Συγκοινωνούντα δοχεία

Πρόσφατα ο Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε μετά Βαΐων και κλάδων την προσχώρηση του Δ. Ζαφειρόπουλου στο ΛΑ.Ο.Σ., αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «έχει κληθεί να δώσει μία μάχη εναντίον της λαθρομετανάστευσης, εναντίον της εγκληματικότητας, δηλαδή όλα αυτά για τα οποία χρόνια αρθρογραφεί, να τα κάνει πράξη από ένα άλλο μετερίζι». Ενώ ο Δ. Ζαφειρόπουλος απάντησε πως «θα αγωνιστούμε για να ξαναγίνει η Αθήνα και η Ελλάδα μας ελληνική και πάλι»...

Πρόκειται βεβαίως για το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Χρυσής Αυγής», εκδότη του «Ελεύθερου Κόσμου». Η συνεργασία τους «εκκρεμούσε» απ' το 2009. Η υποψηφιότητα του Δ. Ζαφειρόπουλου τότε στην Αχαΐα δεν προχώρησε καθώς ο Γ. Καρατζαφέρης την ανακάλεσε, επικαλούμενος «ένα φάκελο με στοιχεία για τη δράση του Ζαφειρόπουλου» που του έστειλε συστημένα η «Χρυσή Αυγή» με το «μήνυμα» ότι αν επιμείνει στην υποψηφιότητά του θα στείλει το υλικό στα ΜΜΕ.

Δε γνωρίζουμε φυσικά τι περιείχε ο φάκελος. Θα ήταν πάντως κάτι σημαντικό για να αναγκάσει τότε τον Γ. Καρατζαφέρη να διαλύσει τη συνεργασία. Κάτι που τώρα μάλλον δεν το εκτιμά ως επικίνδυνο για το κόμμα του. Σε κάθε περίπτωση, προκαλούν ειρωνικά μειδιάματα οι κεραυνοί που εξαπολύει ο Γ. Καρατζαφέρης προς τη «Χρυσή Αυγή», για το ναζιστικό της προσανατολισμό, για το ότι υποκλίνεται στη σβάστικα και όχι στην ελληνική σημαία, στη Γερμανία και όχι στην Ελλάδα και την ίδια ώρα με ανοιχτές αγκάλες υποδέχεται τα πρωτοπαλίκαρά της.

Δεν ξαφνιάζεται βεβαίως όποιος γνωρίζει ότι οι σχέσεις ΛΑ.Ο.Σ. - «Χρυσής Αυγής» έχουν ρίζες βαθιά στο χρόνο και όψιμα για ψηφοθηρικούς λόγους ο Γ. Καρατζαφέρης επιτίθεται σε ένα μόρφωμα με το οποίο μοιράζονται κοινές αντιλαϊκές, αντεργατικές και αντιδραστικές προτάσεις και θέσεις. Σ' αυτή τη βάση λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Ας αφήσουμε όμως τον Δ. Ζαφειρόπουλο να «μιλήσει» για τον εαυτό του, με ορισμένα αποσπάσματα απ' όσα έχει γράψει στην εφημερίδα του:

2.6.2009: «Δημοψήφισμα για τον Ντερτιλή (σ.σ. υπουργός της χούντας) η υποψηφιότητά του με την ΕΛΕΝ - Η μόνη περίπτωση να μείνει ικανοποιημένη και η τρισχιλιετής ιστορία μας είναι στις ευρωεκλογές να υπάρξουν 100.000 γραικοί, οι οποίοι να ψηφίσουν τη νεόκοπη ΕΛΕΝ (...) διότι έχει πρώτον στη λίστα τον στρατηγό Νικόλαο Ντερτιλή».

13.5.2009: «Μάιος 1945: Νίκησαν οι..."καλοί";», «νικήθηκε το υποτιθέμενο "κακό"», «οι σοβιετικοί βυθίζουν στην πιο σκληρή και ολοκληρωτική τυραννία, μαζικές σφαγές, εξοντώσεις, εξορίες, βία, γκουλάγκ είναι τα αντιπροσωπευτικά στοιχεία του κομμουνισμού».

27.4.2009: «21 Απριλίου 1967: Η επανάσταση που δεν έγινε (...) Η 21η Απριλίου ήταν ένα εγχείρημα τέλειο από συνωμοτικής απόψεως. Ηταν ένα καθεστώς βαθύτατα φιλολαϊκό και κοινωνικό».

Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει...


Β.Ν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ