Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενταση του αγώνα η απάντηση στους προβοκάτορες

Ανακοίνωση για την επίθεση στα γραφεία του Κόμματος, το ξημέρωμα της Παρασκευής

Ανανδρη και ύπουλη επίθεση, σπάζοντας τα τζάμια της εισόδου της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, έκαναν προβοκάτορες στις 2 τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Είχε προηγηθεί η προσπάθειά τους να διαλύσουν τη μεγάλη απεργιακή πορεία την περασμένη Τετάρτη. «Αυτές οι επιθέσεις σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να φοβίσουν και να αποτρέψουν τους κομμουνιστές και το ταξικό εργατικό κίνημα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Οι εξελίξεις δικαιώνουν τις καταγγελίες μας ότι πέρα από κρατικούς μηχανισμούς αξιοποιούνται πολιτικά κόμματα και δυνάμεις για να διευκολύνεται η δράση των κουκουλοφόρων, να ντύνουν την προβοκάτσια με ιδεολογικό μανδύα και να δίνεται άλλοθι στις δολοφονικές τους επιθέσεις. Δυνάμεις που, με δήθεν αριστερή και αντικαπιταλιστική στόχευση, οργανώνουν συγκεντρώσεις και πορείες για να μπορούν να "παρεισφρύουν" οι κουκουλοφόροι, που βάζουν ψηφίσματα σε σωματεία (πρόσφατα στην ΕΛΜΕ) καταδίκης του ΠΑΜΕ, που ενώ καλούν σε άλλες συγκεντρώσεις και πορείες (όπως ο ΣΥΝ την Τετάρτη) επιδιώκουν ταυτόχρονα να κολλάνε στην ουρά του ΠΑΜΕ και στα πλαίσια της δήθεν "δημοκρατίας" να ακολουθούν κουκουλοφόροι.

Το σκηνικό της πλατείας Συντάγματος με το ρόλο του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" έγινε προσπάθεια να εφαρμοστεί στη Λάρισα με το Σύλλογο των Φοιτητών της Βιοχημείας. Η ίδια ταμπέλα του Συλλόγου Φοιτητών της Βιοχημείας χρησιμοποιήθηκε καλώντας σε πορεία το βράδυ της Παρασκευής στις 8.30 μ.μ. και να μπορέσουν να "επιτεθούν" στα γραφεία του ΚΚΕ, σχέδιο που δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί γιατί δεν κατάφεραν να μαζέψουν ούτε μια ντουζίνα ανθρώπους. Γιατί στην πραγματικότητα πρόκειται για μια χούφτα δήθεν επαναστάτες που στήνουν δεκάδες "επιτροπές πρωτοβουλίας" - ταμπέλες χωρίς να εκπροσωπούν κανέναν, εμφανίζοντας κινήματα που όμως τα θέτουν στην υπηρεσία επίθεσης στο ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ για να μπορούν να εμφανίζουν ιδεολογικοπολιτικό λόγο ύπαρξης οι κουκουλοφόροι-προβοκάτορες.

Απάντηση σ' αυτά τα σχέδια αποτελεί η ένταση του αγώνα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, η μαζική συμμετοχή σε σωματεία και επιτροπές στους χώρους δουλειάς, ξεπερνώντας την εργοδοτική τρομοκρατία. Απάντηση αποτελεί η οργάνωση στις δεκάδες λαϊκές επιτροπές που στήνονται στις συνοικίες της Λάρισας και τα μεγάλα χωριά στο νομό. Ακόμη πιο αποφασιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, ξεπερνώντας αυταπάτες και συγχύσεις ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή έξοδος απ' την κρίση, ότι μπορεί να υπάρξει άλλη ανάπτυξη προς όφελος του λαού στα πλαίσια της ΕΕ, ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση που θα λύσει το πρόβλημα με καλύτερη διαπραγμάτευση χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων(2011-11-17 00:00:00.0)
Πασχίζουν να συγκαλύψουν την προβοκάτσια(2011-10-22 00:00:00.0)
Επικίνδυνες λογικές(2011-10-22 00:00:00.0)
Αθλιος πρωταγωνιστής ο «ΣΚΑΪ»(2011-10-21 00:00:00.0)
Τι «πρόσωπο» κρύβεται κάτω από την κουκούλα;(2007-04-29 00:00:00.0)
Κουκουλοθέατρο...(2007-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ