Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Πάνδημη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης

Τη δολοφονική επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και των χιλιάδων διαδηλωτών που είχαν περικυκλώσει τη Βουλή καταδικάζουν δεκάδες συνδικάτα και συνδικαλιστικοί φορείς, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συλλυπητήριά τους για το θάνατο του αγωνιστή συνδικαλιστή Δημήτρη Κοτζαρίδη.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής ο «Προμηθέας» χαιρετίζει τον αγώνα που έδωσαν εκατοντάδες μεταλλεργάτες, καταγγέλλει ότι πολλά μέλη της διοίκησης του συνδικάτου είναι τραυματισμένοι από τις επιθέσεις με μολότοφ και κοτρόνια των παρακρατικών και με το σύνθημα «Ενας στο χώμα χιλιάδες στον αγώνα» στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται.

Την καταδίκη τους για τη δολοφονία του συναδέλφου τους οικοδόμου εκφράζουν τα σωματεία του Νομού Φθιώτιδας: Μετάλλου, Τροφίμων - Ποτών, Τύπου - Χάρτου, η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Γραφικών Τεχνών και το εργοστασιακό της «ΠΑΚΟ».

Τη δολοφονική επίθεση καταδικάζουν το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά, σημειώνοντας ότι αυτοί που επιτέθηκαν είναι δυνάμεις εχθρικές προς το εργατικό λαϊκό κίνημα και έχουν στόχο τη διάλυσή του.

Τη δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, βάρβαρη επίθεση «που απέδειξε ότι δίπλα στους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς υπάρχει και ένας άλλος μηχανισμός, στον οποίο συνυπάρχουν φασιστοειδή, αναρχικοί, χρυσαυγίτες, άνθρωποι του Καρατζαφέρη, οι γνωστοί κουκουλοφόροι. Ολοι αυτοί επιχείρησαν να χτυπήσουν τη συγκέντρωσή μας και κυρίως να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα. Χάρη στην οργάνωση, την ψυχραιμία, την αποφασιστικότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, οι μηχανισμοί αυτοί αναχαιτίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν».

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΕΚΚΙ) «καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος και του ΠΑΜΕ. Καταδικάζει τις δυνάμεις αυτές που με μένος υπηρετούν το σύστημα και την αστική εξουσία και υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη. Η επιχείρηση τρομοκράτησης, συκοφάντησης και καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος πηγάζει από κρατικές δομές, από κέντρα και υπηρεσίες. Αυτό αποδείχνει η ιστορία, αυτό δείχνει και η σημερινή βάρβαρη και δολοφονική επίθεση».

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει την προβοκατόρικη δολοφονική επίθεση από παρακρατικές ομάδες ενάντια στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και το θάνατο του συνδικαλιστή οικοδόμου.

Οι οικοδόμοι από το Συνδικάτο Οικοδόμων του Νομού Ηλείας αποχαιρετούν το νεκρό συνάδελφό τους και καλούν όλους τους ανθρώπους του μόχθου να μη σκύψουν το κεφάλι, να μην το βάλουν κάτω, με περισσότερη αποφασιστικότητα να πλαισιώσουν τα συνδικάτα, να ενισχύσουν το ταξικό κίνημα, να αχρηστέψουν στην πράξη τα αντιλαϊκά μέτρα.

Η Ενωση Συνταξιούχων της Καλλιθέας καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της αδίστακτης κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης.

Σε ψήφισμά του το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, αφού καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση εναντίον της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζει ότι «η περιφρούρηση του εργατικού κινήματος μας αφορά όλους! Αποτελεί υποχρέωση κάθε συνδικάτου, κάθε Ομοσπονδίας, κάθε πολιτικής και συνδικαλιστικής δύναμης να καταδικάσει τον προβοκατόρικο ρόλο της "κουκούλας". Κάθε δύναμη κρίνεται από τη στάση που κρατάει στο ζήτημα αυτό». Ανάλογο ψήφισμα πήρε και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

Για «εγκληματικότητα του παρακράτους» κάνουν λόγο τα Σωματεία Ηλεκτροδηγών Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ και Ελέγχου λειτουργίας του Μετρό, οι εργαζόμενοι των οποίων αποτίοντας φόρο τιμής στο νεκρό οικοδόμο, την ώρα της κηδείας του το περασμένο Σάββατο, σταμάτησαν τους συρμούς και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Τις ευθύνες της κυβέρνησης αναδεικνύει η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, σημειώνοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν θα πτοήσουν τους εργαζόμενους. Ακόμα τη «δράση των "γνωστών αγνώστων"» καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Την προβοκατόρικη δράση που οργανώνεται από διάφορα «κέντρα» ενάντια στο λαϊκό κίνημα καταδικάζει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τις οργανωμένες ομάδες των κουκουλοφόρων, που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και αποστολή, καταγγέλλει και ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Ομιλος Νίκαιας και καλεί το λαό να μην υποκύψει, να αγωνιστεί ακόμα πιο δυναμικά.

«Tη δολοφονική επίθεση με πέτρες, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ που εξαπολύθηκε εναντίον του μπλοκ εργαζομένων του ΠΑΜΕ», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Εργαζομένων και Απολυμένων Ψυχικής Υγείας - Πρόνοιας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων. «Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, αγωνιστής του ΠΑΜΕ, είναι νεκρός του κινήματος... Δεν δίστασαν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα προκειμένου να κάμψουν τις λαϊκές αντιδράσεις και να περάσουν το πολυνομοσχέδιο διάλυσης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και της κοινωνίας».

  • Με δήλωση του ο Μίκης Θεοδωράκης αποτίει φόρο τιμής στο νεκρό διαδηλωτή και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην οικογένειά του και κατηλήγει: «Στεκόμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε τον αγώνα».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ