Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εξω από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωση για το λεγόμενο «κούρεμα» του χρέους και τις συνέπειες στο λαό, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η ΕΕ της κρίσης και των οξυμένων αντιθέσεων είναι σφαγείο εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Το λεγόμενο κούρεμα του χρέους που αποφασίζει σημαίνει για το λαό επανεκκίνηση νέων βάρβαρων μέτρων και μνημονίων, για να καλυφθούν οι ζημιές της πλουτοκρατίας και να επανακάμψει η υψηλή κερδοφορία της. Θα φέρει νέα δραστική μείωση μισθών, νέα ληστεία στα ασφαλιστικά Ταμεία με δραματικές συνέπειες για συντάξεις, παροχές και όρια συνταξιοδότησης. Η κρίση, το χρέος, η κρατική χρεοκοπία, τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα είναι μονόδρομος για τον καπιταλισμό και τα κόμματα που τον υπηρετούν, όχι για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.

Ο λαός μπορεί να σωθεί από τα καπιταλιστικά αδιέξοδα και τη βαρβαρότητα. Ο δρόμος για να ζήσει καλύτερα, να κατακτήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα και να αναπτυχθεί η χώρα προς όφελός του είναι ένας και μοναδικός. Να γίνει ο πλούτος λαϊκή περιουσία με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους προς τα μονοπώλια και τα ιμπεριαλιστικά κράτη. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ