Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πασχίζει για «ανάσα» στο κεφάλαιο

Η κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να εμφανίσει τα παζάρια για «μείωση» του χρέους σαν «θετικό γεγονός για τη χώρα και το λαό», επιδιώκοντας να κρύψει με κάθε τρόπο ότι θα συνοδευτεί από κλιμάκωση της βάρβαρης επέλασης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Την ώρα που ο πρωθυπουργός ισχυριζόταν μετά τη Σύνοδο ότι «το χρέος πρέπει να μειωθεί για να ανασάνουμε», στο παρασκήνιο τα κυβερνητικά στελέχη συνέχιζαν τις διαβουλεύσεις για τους όρους της νέας δανειακής συμφωνίας και το ύψος του «κουρέματος».

Το δραστικό «κούρεμα» έχει αποδεχτεί πλήρως η ελληνική κυβέρνηση. «Επιδιώκουμε μια οριστική καθαρή λύση, νομικά και θεσμικά ασφαλή, αποδεκτή σε εθελοντική βάση από τον ιδιωτικό τομέα, που θα είναι βιώσιμη», σημείωναν ελληνικές κυβερνητικές πηγές. Στόχος της κυβέρνησης και συνολικά της ευρωζώνης είναι να μη χαρακτηριστεί το «κούρεμα» «πιστωτικό γεγονός», δηλαδή «στάση πληρωμών» από την Ελλάδα, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Παράλληλα κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν την Κυριακή στις Βρυξέλλες ότι το «κούρεμα» δεν αφορά το δάνειο της τρόικας (ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ), ενώ σημείωναν ότι δεν έχει τεθεί θέμα για αλλαγή των όρων αποπληρωμής τους, της «περιόδου χάριτος» και του ύψους των επιτοκίων. Επίσης, σύμφωνα με την κυβέρνηση, αποφασίστηκε η αύξηση της κοινοτικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ στο 95% για τους πόρους που προορίζονται για την Ελλάδα, προκειμένου να δοθεί «τονωτική ένεση» στο ντόπιο κεφάλαιο που θα καρπωθεί τις κοινοτικές επιδοτήσεις, στο όνομα των επενδύσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ