Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων το «κούρεμα» του κρατικού χρέους
  • ΚΚΕ: Ο δρόμος για να ζήσει καλύτερα ο λαός, να κατακτήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα και να αναπτυχθεί η χώρα προς όφελός του είναι ένας και μοναδικός. Να γίνει ο πλούτος λαϊκή περιουσία με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.
  • ΠΑΜΕ: Στα Ταμεία συγκεντρώνεται ο κόπος των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου. Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία. Να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία.

Δραστικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σαν όχημα για να προχωρήσει η προαποφασισμένη ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας, αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Το λεγόμενο κούρεμα του χρέους σημαίνει για το λαό επανεκκίνηση νέων βάρβαρων μέτρων και μνημονίων, για να καλυφθούν οι ζημιές της πλουτοκρατίας και να επανακάμψει η υψηλή κερδοφορία της. Θα φέρει νέα δραστική μείωση μισθών, νέα ληστεία στα ασφαλιστικά ταμεία με δραματικές συνέπειες για συντάξεις, παροχές και όρια συνταξιοδότησης. Η κρίση, το χρέος, η κρατική χρεοκοπία, τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα είναι μονόδρομος για τον καπιταλισμό και τα κόμματα που τον υπηρετούν, όχι για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους.


ΣΕΛ.  6  -  7,    12  -  13

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ