Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη

Λίγες μόλις μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση των παρακρατικών σε βάρος της απεργιακής διαδήλωσης του ΠΑΜΕ, τα δημοσιεύματα στον αστικό Τύπο επαληθεύουν ότι η προβοκάτσια δεν ολοκληρώνεται με την οργάνωση και την εκτέλεσή της, αλλά η διαχείρισή της από τα αστικά επιτελεία αποτελεί οργανικό κομμάτι της. Και τι δεν έχει γραφτεί από το μεσημέρι της Πέμπτης! Αλλοι χρεώνουν ύπουλα στο ΠΑΜΕ ότι περιφρούρησε την αστική νομιμότητα και όχι τη μεγαλειώδη συγκέντρωσή του, για να δώσουν άλλοθι και ιδεολογία στους τραμπούκους. Αλλοι παρουσιάζουν την προβοκάτσια σαν «σύρραξη» μεταξύ διαδηλωτών, εξισώνουν τον επιτιθέμενο με τον αμυνόμενο και προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις λαϊκές συνειδήσεις με προκατασκευασμένες «αναλύσεις» για «ενδοαριστερό εμφύλιο» και «βεντέτα του ΚΚΕ με τους αναρχικούς».

Αλλοι λένε και γράφουν πως το ΚΚΕ δέχεται βία, επειδή το ίδιο είναι υπέρ της βίας. Εξισώνουν τις εργατικές κινητοποιήσεις ενάντια στη βία του κράτους και της αντιλαϊκής πολιτικής, με τη δολοφονική επίθεση ομάδων που καθοδηγούνται ή αξιοποιούνται από τους κρατικούς μηχανισμούς, για να συκοφαντήσουν τους λαϊκούς αγώνες. Κοινός παρονομαστής είναι η απουσία κάθε αναφοράς στην κυβέρνηση, στα σχέδια και την ευθύνη της για το χτύπημα των εργατικών λαϊκών αγώνων, ιδιαίτερα του ταξικού κινήματος. Κάνουν τους ανήξερους και ζητάνε με υποκρισία στοιχεία που να πιστοποιούν δήθεν τη συμμετοχή παρακρατικών στις ομάδες των κουκουλοφόρων. Προσπαθούν να απαξιώσουν τις καταγγελίες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για την προέλευση και το ρόλο των προβοκατόρων διαχρονικά ενάντια στο οργανωμένο κίνημα.

Για να σταθεροποιήσει και να θωρακίσει την εξουσία του, το αστικό κράτος δεν έχει άλλο δρόμο από το να αντιστοιχεί την καταστολή και την τρομοκράτηση με την άνοδο της ταξικής πάλης, στρέφοντας τα πυρά του στα πιο πρωτοπόρα τμήματα των εργαζομένων και του λαού, στην πολιτική πρωτοπορία του εργατικού λαϊκού κινήματος. Σ' αυτόν τον πόλεμο, δε διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο. Οι επιθέσεις στο ΚΚΕ, έξω και πέρα από την πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι καινούριες, ούτε αφορούν μόνο την ιστορία του Κόμματος σε προηγούμενες δεκαετίες. Τα προβοκατόρικα ψέματα για τα οικονομικά του ΚΚΕ, η συκοφαντία σε περιόδους απεργιών ή μεγάλων κινητοποιήσεων, η διαστρέβλωση της Ιστορίας του Κόμματος είναι μέρος της ίδιας επίθεσης που επεξεργάζονται επιτελεία και μηχανισμοί του κράτους, πρόθυμα αστικά κόμματα που εκτελούν συμβόλαια σε βάρος του λαού.

Στόχος τους είναι να απαξιώσουν το ΚΚΕ στα μάτια του εργατόκοσμου, να τον απογοητεύσουν, να τον φοβίσουν. Να τον κρατήσουν σπίτι, ή αν βγει στο δρόμο, να τον στρέψουν στην ελεγχόμενη εκτόνωση, να τον αποθαρρύνουν από το να συναντηθεί με το ταξικό κίνημα, που έχει την ικανότητα να οργανώνει και να ριζοσπαστικοποιεί συνειδήσεις. Η ευθεία δολοφονική επίθεση στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, είναι όψη του ίδιου νομίσματος. Προετοιμάστηκε και εκδηλώθηκε στο έδαφος της προβοκατόρικης πολεμικής απέναντι στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, που το προηγούμενο διάστημα κορυφώθηκε από διάφορα κανάλια. Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής είναι η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της. Είναι η πρώτη που έχει επιφορτιστεί την ευθύνη να ενσωματώσει και να καταστείλει το εργατικό λαϊκό κίνημα και γι' αυτό ενεργοποιεί κάθε φανερό και κρυφό μέσο. Ο λαός να μη φοβηθεί. Απάντηση με ισχυρό ΚΚΕ και οργάνωση παντού.


Περικλής ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ