Σάββατο 22 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Πασχίζουν να συγκαλύψουν την προβοκάτσια

Τα αστικά ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους, με αφορμή την προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση των σε διατεταγμένη υπηρεσία προβοκατόρων, κουκουλοφόρων, αναρωτιούνται, τάχα, για την ιδεολογία των ανθρώπων και των ομάδων, που με την εγκληματική τους δράση προκαλούν άλλοτε την επίθεση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών, τώρα αναλαμβάνοντας οι ίδιοι άμεσα εγκληματική δράση ενάντια στο οργανωμένο ταξικό λαϊκό κίνημα, με τα γνωστά προχτεσινά αποτελέσματα. Θέλουν να αποδείξουν ότι δρουν αδιακρίτως και όχι ενάντια στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Κάποιοι δημοσιολόγοι προσπαθούν να ακυρώσουν στις λαϊκές συνειδήσεις την έννοια της προβοκάτσιας και τη δράση των προβοκατόρων, το γεγονός, δηλαδή, ότι η δράση τους προκαλεί τη δράση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια στο κίνημα, ενάντια στις απεργιακές διαδηλώσεις, ακριβώς για να συγκαλύψουν πως η προβοκάτσια είναι χρήσιμη στο κράτος, γι' αυτό και τη χρησιμοποιεί, για την επιβολή της καταστολής στο λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Κάποιοι, μάλιστα, έθεταν ερωτήματα σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ για δράση παρακρατικών μηχανισμών που συνδέονται με κρατικούς μηχανισμούς και υπηρεσίες, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν κρατικός μηχανισμός να δίνει εντολές για προβοκάτσιες. Κάποιοι άλλοι, επίσης, αναρωτιόνταν γιατί δεν μπορεί η Αστυνομία να τους συλλάβει.

***

Ας αρχίσουμε από το τελευταίο. Γιατί δεν αναρωτιούνται: Μήπως δε θέλουν να τους συλλάβουν; Οι διάφοροι δημοσιολόγοι ξέρουν πολύ καλά ότι μπορούν να το κάνουν. Γιατί, όμως, δε θέτουν έτσι το ερώτημα; Μα, γιατί έτσι θα αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της σχέσης κράτους - προβοκατόρων, κράτους - παρακράτους, κράτους - κουκουλοφόρων. Και ο στόχος της αστικής προπαγάνδας είναι και η συγκάλυψη της προβοκάτσιας και των προβοκατόρων και της συγκεκριμένης σχέσης που μπορεί να έχουν κρατικοί μηχανισμοί και υπηρεσίες με ανθρώπους που δρουν μέσα σε τέτοιες δολοφονικές ομάδες. Το σύνθημα «ΚΚΕ το κόμμα σου χαφιέ» που ακούστηκε πριν τη δολοφονική επίθεση είναι γέννημα της αντικομμουνιστικής ιδεολογίας και πολιτικής. Το ζήτημα είναι ποιοι την καλλιεργούν, την τροφοδοτούν, την αναπαράγουν. Και εδώ υπάρχουν πολλά αστικά επιτελεία, που προετοιμάζουν το έδαφος και τους ανθρώπους τους χρήσιμους για το χτύπημα του ταξικού εργατικού κινήματος, έτσι που να συγκαλύπτεται η όποια σχέση τους με τους κρατικούς μηχανισμούς. Υπάρχουν, επίσης, και πολιτικές δυνάμεις, ακροδεξιές, φασιστικές, που κάνουν ανάλογη προετοιμασία, έχοντας σχέση και με κρατικούς και με παρακρατικούς μηχανισμούς.

***

Σήμερα στον «Ριζοσπάστη» δημοσιεύουμε δυο στοιχεία: Το ένα η περίπτωση των τριών αστυνομικών που ντύθηκαν κουκουλοφόροι, το άλλο οι πανηγυρισμοί αστυνομικών και κουκουλοφόρων ότι «τους κάψαμε», έξω από τη ΓΑΔΑ την Πέμπτη τα μεσάνυχτα. Αλλά υπήρξε και σε δημοσιογραφικό σάιτ στο Ιντερνετ δημοσίευμα, την περασμένη Δευτέρα 17/10/2011, πως οι πληροφορίες που έφτασαν στην ΕΥΠ και από κει στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για χτύπημα κουκουλοφόρων την Πέμπτη το μεσημέρι. Το 'ξεραν, δηλαδή. Χτες γράψαμε πως τα αστικά κανάλια, την ίδια μέρα της επίθεσης, αλλά και οι εφημερίδες την επόμενη μέρα, ενώ έχουν αναλυτικό ρεπορτάζ των γεγονότων, αποσιωπούν εντελώς τον εξοπλισμό τους. Δεν εννοούμε τις πέτρες, τα κομμάτια μάρμαρα, που με αυτά άνοιξαν κεφάλια διαδηλωτών αγωνιστών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Ξαναλέμε για τις χειροβομβίδες κρότου - λάμψης που έριξαν, τα καπνογόνα και τα αστυνομικά κλομπ. Οι κρότου - λάμψης χρησιμοποιούνται από ΜΑΤ - ΕΚΑΜ, ενώ τα καπνογόνα και από το στρατό. Ποιος, λοιπόν, τους έχει δώσει όλα αυτά τα δολοφονικά εργαλεία; Πού τα βρήκαν;


Ι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ