Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ
Κινητοποίηση ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα

Μέχρι χτες το μεσημέρι συνεχίστηκε η κατάληψη που ξεκίνησε προχτές το απόγευμα στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων. Η κατάληψη, που έγινε με πρωτοβουλία της ΓΕΝΟΠ και συμμετείχαν σε αυτή και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην επιχείρηση, στόχο είχε να μπλοκάρει την έκδοση των λογαριασμών που εμπεριέχουν το νέο χαράτσι αυτή τη φορά επί των ακινήτων.

Στην πρώτη μέρα της κινητοποίησης δήλωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωποι του Κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας, άλλων ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών, εκφράζοντας την έμπρακτη στήριξή τους. Το ίδιο έγινε και χτες.

Τα αντιδραστικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης έδρασαν άμεσα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου να απειλεί με εισαγγελική παρέμβαση. Στην κατεύθυνση αυτή ανακοίνωσε ότι είχε δώσει εντολή στη διοίκηση της ΔΕΗ να τη ζητήσει. Μέχρι χτες δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο, η διοίκηση της ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι, ουσιαστικά, θα εκδώσει τους λογαριασμούς σε ιδιώτες και ότι «κατόπιν και της σχετικής τοποθέτησης του εποπτεύοντος υπουργού, έδωσε εντολή προς τη νομική υπηρεσία να προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη».

Τις αντεργατικές και αντιλαϊκές ενέργειες της κυβέρνησης και της διοίκησης σιγοντάρισαν συνδικαλιστικά στελέχη των παρατάξεων που συγκροτούν τη συνδικαλιστική πλειοψηφία. Τα στελέχη αυτά προέρχονται κυρίως από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ. Εβγαιναν και έλεγαν ότι έπρεπε να λήξει η κατάληψη, όπως και έγινε. Για να δικαιολογήσουν τη θέση τους, χρησιμοποίησαν διάφορα επιχειρήματα, αλλά το βασικότερο ήταν ότι χτυπιέται η ίδια η επιχείρηση. Αντίθετα, οι ταξικές δυνάμεις πρότειναν τη συνέχιση της κατάληψης προκειμένου να δοθεί αγωνιστική απάντηση και στις απειλές της κυβέρνησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν πέρασε η τρομοκρατία(2011-11-23 00:00:00.0)
Κατέλαβαν την υπηρεσία που εκδίδει το χαράτσι(2011-10-13 00:00:00.0)
Οι αρμόδιοι απαντούν(1997-01-05 00:00:00.0)
Αύξηση κερδών και με αύξηση τιμολογίων(1995-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ