Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Οχτώβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11088

Απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη και περικύκλωση της Βουλής με το ΠΑΜΕ

ΣΕΛ.  13  -  15

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Κάτω η κυβέρνηση Λαϊκή εξουσία

ΛΕΠΙΔΗΣ

H κατάσταση στο Αιγαίο αφορά όλη την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Οι ανταγωνισμοί, ο πόλεμος ανάμεσα σε κράτη και επιχειρήσεις για τον έλεγχο των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή, των δρόμων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου έχουν ανάψει ήδη και πολλαπλασιάζονται οι εστίες. Eχει δρομολογηθεί η συνδιαχείριση και συγκυριαρχία στο Αιγαίο, που σημαίνει νέα εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. H κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. Είμαστε πολύ κοντά στο «κούρεμα» του χρέους. Αλλες είναι οι συνέπειες για τις τράπεζες, για τους επιχειρηματίες, άλλες για το λαό, που θα ζει σε συνθήκες ζούγκλας. Τώρα ο λαός πρέπει, συνειδητά, οργανωμένα, σχεδιασμένα, να ξεσηκωθεί. Να οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης, να ανοίξει ο δρόμος, έστω κι αν προσωρινά έχουμε άλλες κυβερνήσεις που πρέπει να είναι αποδυναμωμένες, για τη λαϊκή εξουσία. Που θα κάνει τα μονοπώλια περιουσία του λαού.


ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Σύλλογοι στα χέρια των φοιτητών και όχι του κράτους

Τις προτάσεις της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ ΤΕΙ, που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κυβερνητικό προσκλητήριο διαλόγου για ένα αντιδραστικό φοιτητικό «κίνημα», σχολιάζει, σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.


ΣΕΛ.  20

Τρέμουν το λαό!

«Ναι, το βάρος είναι πολύ μεγάλο. Δεν πείθονται όμως οι συνομιλητές μας ότι είμαστε σε θέση να βάλουμε στο ταμείο αυτά τα οποία ψηφίζουμε. Κλασικό παράδειγμα; Το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ (...) Κάθε απειλή για κατάληψη, για ανομία, για μη εφαρμογή, τελικά μετρά στους καταλόγους των συνομιλητών μας και μας οδηγεί στο να λάβουμε κι άλλα μέτρα για να καλύψουμε το κενό». Αυτά έλεγε χτες ο Ε. Βενιζέλος, για να δικαιολογήσει το χαράτσωμα των εργαζομένων μέσω της παρακράτησης του «φόρου αλληλεγγύης» από τους μισθούς. Η άρνηση πληρωμής από το λαό, τους έχει τινάξει τα πέταλα. Τους δυσκολεύει, τους ανησυχεί, τους εμποδίζει. Αυτό δείχνει ότι η λαϊκή δύναμη μπορεί να τους βάλει φρένο. Οργανωμένα, μαζικά, μαχητικά ο λαός όχι μόνο μπορεί να μεγαλώσει τα ζόρια τους, αλλά να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Μετράνε και φοβούνται τη δύναμή του. Στην 48ωρη απεργία, να χάσουν τα αβγά και τα πασχάλια. Και κλιμάκωση του ταξικού, πολιτικού αγώνα για τσάκισμα της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων, λαϊκή συμμαχία και συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία με αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση.



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
950 ευρώ η γέννα σε δημόσιο μαιευτήριο

ΣΕΛ.  16
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Απειλές και εκβιασμοί στο κίνημα

ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Με εισαγγελείς και ΜΑΤ

ΣΕΛ.  17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Υπολειτουργούν τα ΤΕΙ

ΣΕΛ.  32
Νέα άνοδος της ανεργίας

ΣΕΛ.  15
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Από τη Δευτέρα στους καταπέλτες

ΣΕΛ.  14
Τριπλό εξοντωτικό χαράτσωμα

ΣΕΛ.  3
ΚΝΕ
Να δυναμώσει η οργανωμένη λαϊκή αλληλεγγύη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τις καταγγελίες για υποσιτισμό μαθητών που εντοπίζουν εκπαιδευτικοί και γονείς σε σχολεία, τις καταγγελίες για παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά, που αρρωσταίνουν και δεν έχουν χρήματα για γιατρό και θεραπεία.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ