Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011 - αριθ. φύλλου: 11086

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» επιδεινώνει τη ζωή της λαϊκής οικογένειας

ΣΕΛ.  8  -  9
Πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ για 48ωρη απεργία 19 και 20 Οκτώβρη

ΣΕΛ.  16  -  17

ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία - αστικά κόμματα

Συντριπτικό χτύπημα δέχεται με το πολυνομοσχέδιο το εργατικό εισόδημα σε ιδιωτικό και σε δημόσιο τομέα. Στόχος κυβέρνησης - τρόικας είναι η μείωση των μισθών στα επίπεδα των μισθών Βουλγαρίας. Με το πολυνομοσχέδιο πετσοκόβουν τους μισθούς στους δημοσίους υπαλλήλους, μειώνουν 35% τους μισθούς των εργαζομένων σε πρώην ΔΕΚΟ, ενώ με μοντέλο την άθλια Σύμβαση στον ΟΤΕ οι μισθοί θα περικοπούν ακόμη περισσότερο. Καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις ώστε να συμπιέσουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα πολύ κάτω και από την επαίσχυντη Εθνική Συλλογική Σύμβαση, που μαζί με το κόψιμο των επιδομάτων επιβάλλει μισθούς εξαθλίωσης.


ΣΕΛ.  7

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΑΜ
«Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι πάντα είν' ο ίδιος ο λαός»

«70 χρόνια ΕΑΜ. 2011: Συμμαχία για Λαϊκή Εξουσία. Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων». Τα διδάγματα από την ηρωική εποποιία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, και κυρίως τα σημερινά καθήκοντα για τη λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους.


ΣΕΛ.  10  -  13

Ομολογίες αστών

Στη συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής για το πολυνομοσχέδιο οι εκπρόσωποι των ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ είπαν ότι μέλη συγκεκριμένων κλάδων, όπως ξενοδόχοι, εξαγωγείς και μέλη του ΣΕΒ συναντιούνται κρυφά με την τρόικα και ζητούν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Τι δείχνει αυτή η ομολογία; Οτι τα φριχτά αντεργατικά μέτρα στο όνομα της διάσωσης της χώρας από τη χρεοκοπία είναι απαίτηση των κεφαλαιοκρατών. Οτι κυβέρνηση - τρόικα, μαζί με τ' άλλα αστικά κόμματα, αποφασίζουν και εφαρμόζουν από κοινού τα αντεργατικά μέτρα για να ενισχυθεί σε συνθήκες κρίσης η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών με τη δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης ώστε να γλιτώσει όσο γίνεται τις απώλειες της καταστροφής το κεφάλαιο. Και βεβαίως ως μόνιμα μέτρα να αυξήσουν γοργά την κερδοφορία του αν και όταν ξεπεράσει την κρίση. Μια ακόμη ομολογία των μεγαλοεπιχειρηματιών, που αποκαλύπτει την επικίνδυνη προπαγάνδα των οπορτουνιστών του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΝΑΡ, της ΠΑΣΚΕ που καλεί σε αγώνα ενάντια στην τρόικα η οποία πιέζει την κυβέρνηση, των επονομαζόμενων του «καλού ΠΑΣΟΚ», ότι πρέπει να επανακτήσουμε την εθνική κυριαρχία, για όλα ευθύνεται η τρόικα, έχουμε κυβέρνηση υποτέλειας, έχουμε γερμανική κατοχή κλπ., που υπονομεύουν το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό της ταξικής πάλης. Τα μονοπώλια κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα, κυβέρνηση και τρόικα παίρνουν μέτρα για τα συμφέροντά τους. Να γιατί η διέξοδος για την εργατική τάξη και το λαό ταυτίζεται με την πάλη για την εργατική - λαϊκή εξουσία και όχι με κυβέρνηση για την ανεξαρτησία.



ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΠ 2014 - 2020
Προτάσεις ξεκληρίσματος της αγροτιάς

ΣΕΛ.  25
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Σήμερα η 4ωρη στάση εργασίας

ΣΕΛ.  21
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΑΠ - ΠΑΣΠ
Θέλουν φοιτητικό «κίνημα» μαριονέτα

ΣΕΛ.  40
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Απάνθρωπη η πολιτική για τα ΑμΕΑ

ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ
Οι ανατροπές ήταν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

Για το τι διαπραγματεύεται στην ΕΕ ο πρωθυπουργός δεν είπε ποτέ την αλήθεια κι ούτε πρόκειται να την πει. Η ομολογία του, όμως, ότι το 90% των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που εφαρμόζει είναι επιλογές της κυβέρνησής του και ότι ήταν στο προεκλογικό του πρόγραμμα είναι πέρα για πέρα αληθινή.


ΣΕΛ.  15
ΚΚΕ
Να απορριφθούν οι εκβιασμοί κυβέρνησης - ΕΕ

ΣΕΛ.  14
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Δράση σήμερα σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  22  -  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ