Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΥΓΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Συνέχιση καταλήψεων και Γενικών Συνελεύσεων

Συνεχίστηκε και χτες η κατάληψη των εργαζομένων στη διοίκηση του Κρατικού Νοσοκομείου Αθήνας «Γ. Γεννηματάς», παρά τις συντονισμένες προσπάθειες των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. συμμετέχουν στην κοινή παράταξη «Πρωτοβουλία - Ενότητα») και ΔΑΚΕ.

Χτες, οι παραπάνω παρατάξεις κάλεσαν σε «άτυπη» συνάντηση τους γιατρούς και διευθυντές των τμημάτων, να «αποφασίσουν» ότι είναι ενάντια στην κατάληψη και να το ανακοινώσουν στους υπόλοιπους εργαζόμενους, με απαίτηση να σταματήσει η κατάληψη, παρά την απόφαση της γενικής συνέλευσης, στην οποία και οι ίδιοι συμμετείχαν! Προσπάθησαν δε με αυτόν τον τρόπο να στρέψουν τους γιατρούς εργαζόμενους ενάντια στους υπόλοιπους. Ωστόσο, ούτε σε αυτήν την άτυπη «συνάντηση» των γιατρών κατάφερε ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός να επιβάλει απόφαση για διάλυση της κατάληψης, κι όμως οι εν λόγω συνδικαλιστές επικαλέστηκαν στη συνέχεια απόφαση γιατρών για αναστολή της κατάληψης!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε χτες το πρωί στα εξωτερικά ιατρεία του ογκολογικού νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι», στην οποία πρωτοστάτησε η απεργιακή επιτροπή του σωματείου. Στο μεταξύ, σε προχτεσινή γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ (σ.σ. συγχωνεύτηκε με το «Αγία Ολγα») αποφάσισαν κατάληψη και κλείσιμο των Ταμείων, ώστε να μην πληρώνουν οι ασθενείς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ