Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΡΟΣ
Φιέστες για φιλολαϊκό «προφίλ»

  Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Βορείου Εβρου του ΚΚΕ, με αφορμή την ανακοίνωση δωρεάν νοσηλείας σε χωριά απ' τον επιχειρηματία της υγείας Γ. Αποστολόπουλο

«Αυτές οι κινήσεις "φιλανθρωπίας", είναι φιέστες εντυπωσιασμού, που χρησιμοποιούν πολλές φορές οι έχοντες και κατέχοντες, για να καλλιεργήσουν το φιλολαϊκό τους "προφίλ", αλλά και για λόγους φοροαπαλλαγής», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Εβρου του ΚΚΕ, με αφορμή την υγειονομική υιοθεσία τριών χωριών του ακριτικού Δήμου Κυπρίνου από το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του Γ. Αποστολόπουλου και την ανακοίνωση για δωρεάν νοσηλεία των κατοίκων.

«Με ευθύνη των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, συνεχίζει η ανακοίνωση, η οικονομική υποβάθμιση της περιοχής μας συνοδεύτηκε και από εγκατάλειψη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό το μαρτυράνε οι τρανταχτές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό. Με την πολιτική υγείας δε που προωθεί η κυβέρνηση, η υγεία αναγορεύεται σε εμπόρευμα και οι μονάδες παροχής υγειονομικής περίθαλψης σε κερδοφόρες επιχειρήσεις. Ετσι ανοίγουν οι δρόμοι για την ανοιχτή κερδοσκοπία στο χώρο από το μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, που στην πράξη σημαίνει πολύ χειρότερη υγειονομική περίθαλψη για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά. Την πλειοψηφία, δηλαδή, του λαού της περιοχής μας. Να γιατί οι διάφοροι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, π.χ. ο κ.Αποστολόπουλος, νοιάζονται για το φιλολαϊκό "προφίλ" τους».

Ακόμη η Αχτιδική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής, «να γυρίσουν την πλάτη τους σε φιέστες "φιλανθρωπίας" και εντυπωσιασμού, που διοργανώνει το μεγάλο κεφάλαιο, για να δρα με λιγότερες λαϊκές αντιστάσεις και τους καλεί να ενισχύσουν το κίνημα, αγωνιζόμενοι ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που εμπορευματοποιεί το αγαθό της υγείας και να διεκδικήσουν σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους χωρίς διακρίσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόκληση οι κυβερνητικές φιέστες(2010-11-03 00:00:00.0)
Οργάνωση στα συνδικάτα - πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης(2010-10-20 00:00:00.0)
Νέο νοσοκομείο με παλιά και πολλά προβλήματα(2010-09-03 00:00:00.0)
Τα εγκαίνια δε λύνουν τα προβλήματα της περιοχής(2003-11-07 00:00:00.0)
Δείγματα του ανθυγιεινού εκσυγχρονισμού(2000-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ