Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Πρόκληση οι «επαγγελματίες» συνδικαλιστές
  •  Τριπλασιασμό των αποζημιώσεων προέδρου και γραμματέα αποφάσισαν στην ΠΕΤ - ΟΤΕ από κοινού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Συνεργασία»
  • Ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης ζητά η ΕΣΚ

Τον επ' αμοιβή συνδικαλισμό προσπαθούν να επιβάλουν στον ΟΤΕ οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ. Σε καιρούς απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, αυτοί εξαργυρώνουν τη γνωστή «αγωνιστικότητά» τους, τριπλασιάζοντας τις αποζημιώσεις τους (για έξοδα παράστασης, μετακινήσεις κλπ.) και προσθέτοντας μέχρι και 2,4 εκατ. δρχ. στο ετήσιο εισόδημά τους.

Σε συνεδρίαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Τεχνικών - ΟΤΕ, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αγωνιστική Συνεργασία» (πρόσκειται στο ΣΥΝ) αποφάσισαν η μηνιαία αποζημίωση για τον πρόεδρο και το γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής να αυξηθεί από τις 50.000 δρχ. στις 150.000. Για τα μέλη της ΕΕ να αυξηθεί στις 120.000 δρχ. Επίσης, να καθιερωθεί μηνιαία αποζημίωση 10.000 δρχ. για τα μέλη του ΔΣ και αύξηση της αποζημίωσης για κάθε συνεδρίαση του ΔΣ από 5.000 δρχ. σε 10.000.

Στην Ομοσπονδία Εργαζομένων - ΟΤΕ, οι ίδιες δυνάμεις αποφάσισαν να προτείνουν στο ΔΣ αύξηση των μηνιαίων αποζημιώσεων στις 200.000 δρχ. για τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα και στις 150.000 δρχ. για τα μέλη της ΕΕ.

Οπως καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση - ΟΤΕ, με αυτές τις αποφάσεις τους, «μετατρέπουν την αποζημίωση στα στελέχη των συνδικάτων - για να καλύπτουν κάποια πραγματικά, λογικά και ελάχιστα έξοδα - σε παχυλές αμοιβές». Αναρωτιέται «σε μια εποχή που μειώνεται συνεχώς η εμπιστοσύνη των εργαζομένων και το συνδικαλιστικό κίνημα χάνει την αξιοπιστία του - λόγω της στάσης και της πολιτικής των συμβιβασμένων ηγεσιών του - ποιον εξυπηρετούν τέτοιες αποφάσεις και σε ποιον προσφέρουν υπηρεσίες, αν όχι στην εργοδοσία».

Τα στελέχη της ΕΣΚ τονίζουν ότι «ο συνδικαλισμός είναι εθελοντική δράση. Αλλωστε όσοι συνδικαλιστές δεν πηγαίνουν στην εργασία τους, παίρνουν κανονικά το μισθό τους». Συμπληρώνουν ότι όσοι ζητούν τέτοιες αυξήσεις, «έμμεσα παραδέχονται πως δεν μπορούν να είναι συνδικαλιστές χωρίς... αμοιβή» και «προσπαθούν να προσελκύσουν νέους συνδικαλιστές με στόχο όχι να παλέψουν για τα προβλήματα των εργαζομένων, αλλά να εξασφαλίσουν πρόσθετη αμοιβή για αυτήν την "προσφορά" τους».

Η παράταξη καταδικάζει «τη φανερή πλέον επιδίωξή τους να γίνουν επαγγελματίες και έμμισθοι "συνδικαλιστές"» και δηλώνει ότι θα παλέψει για να ακυρωθούν αυτές οι αποφάσεις. Καλεί τους αντιπροσώπους των Σωματείων στις Συνελεύσεις Αντιπροσώπων και στα Συνέδρια να ακυρώσουν αυτές τις αποφάσεις και να μη γίνουν συνυπεύθυνοι στην ένταση της αδρανοποίησης και απομάκρυνσης των εργαζομένων από τα σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ