Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε προσωρινή αργία οδηγείται ανώτατος δικαστικός

Κλειστές τις πόρτες του Συμβουλίου της Επικρατείας κινδυνεύει να δει ο δεύτερος στη σειρά σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Παπαγεωργίου, ο οποίος κατηγορείται για οικονομικές ατασθαλίες στο Ιδρυμα Διγενής Γρίβας, του γνωστού αρχηγού της οργάνωσης «Χ» στην περίοδο της Κατοχής και κατόπιν αρχηγού της «ΕΟΚΑ» και «ΕΟΚΑ Β`» στην Κύπρο. Ο δικαστικός λειτουργός Η. Παπαγεωργίου ήταν πρόεδρος του παραπάνω ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣτΕ Χ. Γεραρής θα συγκαλέσει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Διοικητικής Δικαιοσύνης, κατόπιν σχετικού ερωτήματος του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλου, προκειμένου να αποφανθεί για το μέλλον του συμβούλου Επικρατείας Η. Παπαγεωργίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, με το ερώτημα προς τον πρόεδρο του ΣτΕ, ζητάει να κριθεί, αν θα πρέπει να τεθεί ή όχι σε αργία ο Η. Παπαγεωργίου, εξαιτίας της εμπλοκής του σ' αυτήν την υπόθεση του Ιδρύματος Διγενής Γρίβας.

Ο δικαστικός λειτουργός Η. Παπαγεωργίου φέρεται να εμπλέκεται σε διαχειριστικά αδικήματα στο παραπάνω ίδρυμα, ενώ αντιμετωπίζει την κατηγορία της απιστίας (σε βαθμό κακουργήματος). Στο μεταξύ, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της παλαιάς και νέας διοίκησης του Ιδρύματος Διγενής Γρίβας. Να επισημάνουμε ότι με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών έχει διαταχθεί συμπληρωματική ανάκριση για την όλη υπόθεση.

Η είδηση με την ανάμειξη του ανώτατου δικαστικού λειτουργού σε οικονομικές ατασθαλίες στο παραπάνω ίδρυμα προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση μεταξύ των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν δύο περίπου χρόνια είχε σκάσει ως βόμβα η είδηση πως η σύζυγος του παραπάνω δικαστή Μαρία Θεοδωράκη - Παπαγεωργίου (δικηγόρος) ήταν επικεφαλής κυκλώματος στην υπόθεση της καταπάτησης 1.200 στρεμμάτων δασικής έκτασης στην Πεντέλη. Για την υπόθεση αυτή, η Μ. Θεοδωράκη - Παπαγεωργίου έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε κάθειρξη 14 χρόνων (για απάτη και χρήση πλαστού εγγράφου σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου) μαζί με 11 ακόμη άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ