Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
Εντονες αντιδράσεις για τις κεραίες

Την έντονη αντίδραση περιοίκων συναντά σε διάφορες περιοχές η προσπάθεια των εταιριών κινητής τηλεφωνίας να πυκνώσουν το δίκτυο κεραιών αναμετάδοσης σήματος.

Την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στη Λ. Ηρακλείου και Αγίας Λαύρας, απέναντι από βρεφονηπιακό σταθμό στα Πατήσια, ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής.

«Δε θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν πειραματόζωα», μάς λέει η Αργυρώ Σακά μητέρα δύο παιδιών του βρεφονηπιακού σταθμού, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την κεραία. «Απαιτούμε να φύγει όχι μόνο η συγκεκριμένη η κεραία, αλλά όλες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από κατοικημένες περιοχές, από τη στιγμή που κανένας αρμόδιος επιστημονικός φορέας δεν εγγυάται για την ασφάλεια της υγείας, από την εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας», σημειώνει η Νούλη Κακιωμένου, μέλος της Επιτροπής Πολιτών Πατησίων. Οι κάτοικοι οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 5 Φλεβάρη και ώρα 5 μ.μ. στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Αγίας Λαύρας.

Στο Μενίδι

Τη συζήτηση του θέματος των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές, ζητάει η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ) με αίτημά της προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής. Χτες γονείς, μαθητές και δημοτική αρχή του Μενιδίου έκαναν διάβημα στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, απαιτώντας άμεσα να απομακρυνθούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που έχουν τοποθετηθεί «καμουφλαρισμένες» κοντά σε σχολεία της περιοχής.

Στο Βόλο

Την επ' αόριστον συνέχιση των καταλήψεων των σχολείων τους, αποφάσισαν σε γενικές συνελεύσεις τους οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Ενιαίου Λυκείου Βόλου, απαιτώντας την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE, που αυθαίρετα εγκαταστάθηκε στην περιοχή. Με το ίδιο αίτημα συνεχίσουν τις καταλήψεις και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου και του 1ου και 5ου Ενιαίου Λυκείου Βόλου. Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει και οι μαθητές του 7ου Ενιαίου Λυκείου της πόλης, ζητώντας την απομάκρυνση των Δικαστικών Φυλακών Βόλου, που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από το σχολείο τους. Την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από κατοικημένη περιοχή του Βόλου, έχουν ζητήσει με ερώτηση στη Βουλή και οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Γ. Πατάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ