Παρασκευή 26 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Με συλλαλητήριο υποδέχονται τον πρωθυπουργό

Αγωνιστική υποδοχή θα επιφυλάξουν σήμερα στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη οι κάτοικοι των Χανίων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης - περιοδείας στο νομό τους. Συγκεκριμένα στις 7.30 μ.μ., μαζικοί φορείς των Χανίων θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς της πόλης. Δίπλα τους, θα βρεθούν και οι αγρότες της περιοχής, αφού η Παγχανιώτικη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών (ΠΑΣΕΑ) καλεί τους αγρότες να συγκεντρωθούν στην ίδια πλατείαστις 7.00 μ.μ, προκειμένου να στείλουν το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα αντίστασης στην κυβέρνηση και τον Κ. Σημίτη.

Ο πρωθυπουργός, που, σύμφωνα με το πρόγραμμα του, θα φτάσει σήμερα το μεσημέρι στο νησί πλαισιωμένος από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, κατεβαίνει στην Κρήτη για να παρουσιάσει τις μεγάλες... επιτυχίες του κυβερνητικού του έργου, κάτι όμως το οποίο δε φαίνεται να ενστερνίζονται οι κάτοικοι των Χανίων. Μετά την αναγγελία της περιοδείας του πρωθυπουργού στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, ο λαός των Χανίων έχει σύσσωμα ξεσηκωθεί, προετοιμάζοντας δυναμικές κινητοποιήσεις. Τις προηγούμενες μέρες είχε προηγηθεί σύσκεψη των φορέων και είχε σταλεί ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό.

Εξάλλου με ανακοίνωσή τους οι φορείς καλούν το χανιώτικο λαό να πάρει μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο. Την ανακοίνωση υπογράφουν οι παρακάτω μαζικοί φορείς και σωματεία εργαζομένων: Η Επιτροπή Ειρήνης, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, η Συντονιστική Επιτροπή Συνδικάτων και Συνδικαλιστών, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο, ο Σύλλογος Δασκάλων, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔημοτικήΕπιχείρησηΥδρευσηςΑποχέτευσηςΧανίων(ΔΕΥΑΧ), οι Εργαζόμενοι στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας στα ΤΕΙ, η Επιτροπή Κατά των Βάσεων, η ΠΕΑΕΑ.

Επιστολές «καταπέλτης»

«Η μαζική μας συμμετοχή στο συλλαλητήριο να είναι το δικό μας υπόμνημα στον πρωθυπουργό», τονίζει η ΠΑΣΕΑ σε ανακοίνωσή της, καλώντας τους αγρότες του νομού να μετατρέψουν την οργή και αγανάκτηση σε αγώνα για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που ακολουθούν κυβέρνηση και ΕΕ. Να ενώσουν τη φωνή τους και με τα άλλα λαϊκά στρώματα σ' έναν κοινό αγώνα και να απαιτήσουν μια άλλη πολιτική προς το δικό τους συμφέρον, διεκδικώντας την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων τους που «ο πρωθυπουργός μπορεί να αναζητήσει στο καλάθι των αχρήστων της κυβέρνησής του», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ΠΑΣΕΑ. Αιτήματα όπως «πραγματικές τιμές για το λάδι, άμεσα μέτρα απορρόφησης των εσπεριδοειδών, στήριξη της κτηνοτροφίας και των πρώιμων οπωροκηπευτικών».

Με τη σειρά τους, οι μαζικοί φορείς διοργανωτές του συλλαλητηρίου, στη δική τους ανακοίνωση τονίζουν: «Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης έρχεται, τάχα, να δει από κοντά τα προβλήματά μας, αυτά τα προβλήματα ξεχειλίζουν και μαζί τους ξεχειλίζει κι η οργή μας απέναντι στην κυβέρνηση και σ' αυτούς που έμμεσα ή άμεσα τη στηρίζουν. Οταν μάλιστα είναι φανερό ότι πολλά δεινά περιμένουν ακόμη το λαό τόσο στα Χανιά όσο και πανελλαδικά».

Ο πρωθυπουργός βέβαια, συνεχίζουν αμέσως μετά, «θα μιλήσει για άλλη μια φορά για τα έργα που γίνονται και θα γίνουν. Για την ανάπτυξη, για την "ισχυρή" Ελλάδα στα πλαίσια της Ενωμένης Ευρώπης. Ισως και να μας καθησυχάσει για άλλη μια φορά, μετά τον Ακη, για τις ανύπαρκτες συνέπειες των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ, για το πόσο ακίνδυνες είναι οι βάσεις, το πεδίο βολής και οι ΝΑΤΟικές ασκήσεις. Ισως και να θέλει να πείσει πως "εθνικοί" λόγοι επιβάλλουν τη συμμετοχή της χώρας μας στα εγκλήματα του ΝΑΤΟ, τη συμμετοχή Ελλήνων φαντάρων στα δολοφονικά στρατεύματα κατοχής στη Γιουγκοσλαβία, τη μετατροπή όλης της χώρας και μ' έναν ιδιαίτερο τρόπο των Χανίων σε πεδίο βολής κι ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ