Παρασκευή 8 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Απέραντη βάση του ιμπεριαλισμού η Ελλάδα

Ανακοίνωση - καταγγελία για τα τέσσερα ΝΑΤΟικά μνημόνια που επικύρωσε η Βουλή

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη καταγγέλλει τις προχτεσινές επικυρώσεις των τεσσάρων συμφωνιών στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, που σχετίζονται με την υλοποίηση του νέου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ, επισημοποιώντας έτσι την ενεργό στήριξη που ήδη δίνει η Ελλάδα στα πολεμικά και επιθετικά σχέδια στην περιοχή μας.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Μεγάλη ευθύνη φέρουν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που υπερψήφισαν πλήρως την κύρωση των συμβάσεων, αλλά και το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. που συμφώνησε μεν αλλά επιφυλάχτηκε σε επιμέρους πλευρές. Με τις τέσσερις συμβάσεις δίνεται και επίσημα γη, θάλασσα και αέρας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών με την πλήρη συμφωνία της κυβέρνησης, αλλά και άλλων πολιτικών δυνάμεων. Μετατρέπεται η χώρα σε μια απέραντη βάση του ιμπεριαλισμού, των δομών και μηχανισμών του.

Αποτελεί πρόκληση για τη νοημοσύνη και τα αισθήματα του λαού μας η παρουσίαση των συμβάσεων ως συμβολή στην άμυνα της χώρας, στην τήρηση της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή, όταν απεμπολούνται κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο από τη μια και η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στη δολοφονία λαών για το μοίρασμα αγορών και πηγών ενέργειας, από την άλλη.

Η ελληνική κυβέρνηση βαρύνεται με συμμετοχή σε σχέδια και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τόσο στη Λιβύη, όσο και με τα στρατεύματα που επιχειρούν στα πλαίσια του ΝΑΤΟ ή της ΕΕ. Ετοιμάζεται ακόμη και για στρατιωτική καταστολή διαδηλώσεων στο εσωτερικό χωρών, όπως φάνηκε από τη στρατιωτική άσκηση του Σχηματισμού Μάχης (Battle Group HELBROC) της ΕΕ τον Φλεβάρη 2011 στο Κιλκίς. Μετατρέπει τον ελληνικό λαό σε θύτη και θύμα ταυτόχρονα, σε μια περίοδο όπου ενώ ξοδεύει 300 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τις στρατιωτικές και αστυνομικές αποστολές στο εξωτερικό, ταυτόχρονα επιτίθεται στα λαϊκά εισοδήματα και εργατικά δικαιώματα από κοινού με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τα μονοπώλιά τους.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει τα σχέδια αυτά και να παλέψει μαζί με την ΕΕΔΥΕ και τις άλλες οργανώσεις του λαϊκού και εργατικού κινήματος ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, κόντρα στους άδικους πολέμους από κοινού με τους άλλους λαούς της περιοχής μας. Απαιτούμε: Να μην επικυρωθούν οι συμβάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής. Να κλείσουν και να φύγουν τώρα όλες οι Βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ από τη χώρα. Να επιστρέψουν όλες οι δυνάμεις στρατού και αστυνομίας από το εξωτερικό. Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ - να διαλυθεί το ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ