Παρασκευή 8 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αμείωτη δράση απέναντι στην αντιλαϊκή επέλαση

Με την πείρα από τη μάχη της 48ωρης απεργίας και αιχμή το ζήτημα της Υγείας συνεχίζουν τη δράση τους οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ

Στο φόντο της ψήφισης του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος» και του «εφαρμοστικού νόμου», αλλά και στον απόηχο της μεγάλης μάχης της 48ωρης απεργίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η συνάντηση των Συλλόγων και των Ομάδων της ΟΓΕ στην Αττική.

Οπως τόνισε στην εισηγητική της ομιλία η γραμματέας της ΟΓΕ, Δέσποινα Τσακίρογλου, τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα δεν είναι καινούρια. Αντιθέτως, έχουν εδώ και χρόνια συναποφασιστεί από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της. Σήμερα, το κεφάλαιο αξιοποιεί την καπιταλιστική οικονομική κρίση σαν ευκαιρία, για να επιταχύνει την εφαρμογή τους, επιδιώκει να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και να διασφαλίσει τα κέρδη του. Με το στόχο αυτό τρομοκρατεί το λαό με την απειλή της χρεοκοπίας και εκβιάζει τους εργαζόμενους, ώστε να παραιτηθούν από κάθε διεκδίκηση.

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες μετέφεραν την πείρα που απέκτησαν από τη δράση για την επιτυχία της απεργίας, τα θετικά βήματα αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν σε συνθήκες εργοδοτικής τρομοκρατίας και άσκησης έντονης πίεσης στις γυναίκες, προκειμένου να σκύψουν το κεφάλι. Υπογράμμισαν ότι η δράση και η παρέμβασή τους θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες χωρίς διακοπές και διαλείμματα, όπως θα συνεχιστεί και η επίθεση του κεφαλαίου.

Ζήτημα αιχμής η Υγεία

Στην ημερήσια διάταξη, βρίσκεται το ζήτημα της Υγείας. Ηδη, η ΟΓΕ έχει πραγματοποιήσει σχετικό σεμινάριο, ενώ πολλοί Σύλλογοι και Ομάδες διοργανώνουν εκδηλώσεις, ενημερώνουν εκατοντάδες γυναίκες για τη μετατροπή της περίθαλψης σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και συζητούν για την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα ισχυρό λαϊκό μέτωπο πάλης για το δικαίωμα σε σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Με όπλο την κοινή ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ και σταθμό το συλλαλητήριο που διοργανώνει η συμμαχία στις 20 του Ιούλη, οι σύλλογοι σχεδιάζουν πλατύ άνοιγμα σε χώρους δουλειάς και γειτονιές.

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός, τέλος, ο αγωνιστικός χαιρετισμός που μετέφερε η Μαιρήνη Στεφανίδη από τις γυναίκες του Σαν Σαλβαδόρ, όπου συνεδρίασε το προεδρείο της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών. Το προεδρείο της ΠΔΟΓ ασχολήθηκε με την προετοιμασία του συνεδρίου της, που θα γίνει τον Απρίλη και στα πλαίσιά του η ΟΓΕ θα εισηγηθεί με θέμα την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στις γυναίκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ