Παρασκευή 8 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ
Σχεδιάζουν «ανάπτυξη» με μισθούς Κίνας

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την προχθεσινή συνάντηση Βενιζέλου - Σόιμπλε στο Βερολίνο

Εργαζόμενους μιας χρήσης, για να τροφοδοτούν τα υπερκέρδη τους, επιδιώκει να εξασφαλίσει στο κεφάλαιο το πολιτικό προσωπικό του
Εργαζόμενους μιας χρήσης, για να τροφοδοτούν τα υπερκέρδη τους, επιδιώκει να εξασφαλίσει στο κεφάλαιο το πολιτικό προσωπικό του
Τα νέα βάρβαρα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας, προκειμένου να βοηθηθεί να επενδύσει τα συσσωρευμένα κεφάλαιά της πάνω στα αποκαΐδια των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, σε στρατηγικούς τομείς της παραγωγής που μονοπωλούνται, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών E. Βενιζέλος με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τα τρέχοντα ευρωπαϊκά ζητήματα και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Κατά το αναμενόμενο, υπήρξε επίσης ταύτιση απόψεων, ότι τα μέτρα που νομοθετήθηκαν (μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα) πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα. Η αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης του ιδιωτικού κεφαλαίου και των επενδύσεων, δεν είναι τυχαία, καθώς υπάρχει ιδιαίτερο γερμανικό ενδιαφέρον. Εξάλλου, είναι άλλωστε ο ίδιος ο Σόιμπλε, που με δημόσια αναφορά του, ζήτησε, σε αντάλλαγμα της οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, τη διενέργεια επενδύσεων από Γερμανούς κεφαλαιούχους στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς, όπως είπε με νόημα, η Ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερη ηλιοφάνεια από τη Γερμανία.

Αλλωστε, ανάμεσα στην ελληνική και τη γερμανική κυβέρνηση υπάρχει σε ισχύ «μνημόνιο συνεργασίας», στο οποίο περιλαμβάνονται από στρατηγικές συνεργασίες στον τομέα της Ενέργειας και αλλού, μέχρι την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην ανατροπή όσων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει στην Ελλάδα.

Για τη συνάντηση Βενιζέλου - Σόιμπλε, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του τονίζει: «Από την ανάπτυξη που επιθυμούν και σχεδιάζουν η ελληνική και η γερμανική κυβέρνηση, με συμμαχία της ελληνικής και της γερμανικής πλουτοκρατίας, αν γίνει και όταν γίνει, το "όφελος" για τους εργαζόμενους θα είναι μισθοί Κίνας και εργασιακές σχέσεις Αφρικής, ενώ για τη χώρα παραπέρα υπονόμευση των παραγωγικών της δυνατοτήτων. Ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων, αξιοποιώντας όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, μπορεί να γίνει μόνο από τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, με αποδέσμευση από την ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ