Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Ιούλη 2011 - αριθ. φύλλου: 11003

20ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ξεκινούν αύριο στη Ρούμελη οι εκδηλώσεις

Με κεντρικό σύνθημα «Η ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: Αγώνας για ανατροπή!» στη Ρούμελη ξεκινά με επίκεντρο την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  15
ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ
Αγρια παζάρια και ο λογαριασμός στο λαό

Παζάρια των κρατών - μελών της Ευρωζώνης με τις τράπεζες για τη συμμετοχή τους στη ζημιά από την ελεγχόμενη ελληνική χρεοκοπία, ενώ σίγουρα χαμένος θα είναι ο λαός.


ΣΕΛ.  8

ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ κόντρα στην εντεινόμενη κρατική καταστολή

ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι μακριά νυχτωμένοι, αν νομίζουν ότι, αξιοποιώντας τις προβοκάτσιες και τις γελοίες «συγκρούσεις» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορέσουν να καταστείλουν το οργανωμένο ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας χτες στο υπουργικό συμβούλιο, κατέταξε στις «συντηρητικές δυνάμεις της κοινωνίας» τους εργαζόμενους, τις λαϊκές δυνάμεις που αντιπαλεύουν την πολιτική που τους καταστρέφει τη ζωή. Προανήγγειλε «πολιτικές για την καλύτερη οργάνωση των δημόσιων συναθροίσεων, τη λειτουργία της Αστυνομίας», απειλώντας με περιορισμό του δικαιώματος του λαού να διαδηλώνει, με μορφές πάλης που το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα αποφασίζει μέσα από συλλογικές διαδικασίες, δηλαδή νέα άγρια κατασταλτικά μέτρα. Επιβεβαιώνεται ότι οι αντιλαϊκές ανατροπές και η ένταση της κρατικής καταστολής πάνε χέρι χέρι, μαζί και η εργοδοτική βία, που κλιμακώνεται στα εργοστάσια και τους άλλους τόπους δουλειάς. Νόμος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι το δίκιο τους και η πάλη για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους, που η κυβέρνηση, η πλουτοκρατία και η ΕΕ τσακίζουν.


ΣΕΛ.  7

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Μεγάλη απήχηση της πρωτοβουλίας του ΚΚΕ

Σημαντικές συναντήσεις είχε την πρώτη μέρα της επίσκεψής της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, που βρίσκεται στην Παλαιστίνη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Κόμματος για την αναγνώριση ανεξάρτητου κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους. Η αντιπροσωπεία του Κόμματος έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από κόμματα και οργανώσεις σε Ραμάλα και Ιερουσαλήμ.


ΣΕΛ.  3

Επικίνδυνα ΝΑΤΟικά μνημόνια

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ., ψήφισαν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής τις 4 συμφωνίες - «εφαρμοστικούς νόμους» του νέου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ για την καλύτερη λειτουργία της πολυεθνικής δύναμης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών ασκήσεων και την πλατφόρμα συνεργασίας Ελλάδας - Ρουμανίας για τους ίδιους στόχους. Συμφωνία για στενότερη πρόσδεση της χώρας στις νέες επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ, που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, αλλά μετατρέπουν την Ελλάδα σε μία χώρα-βάση του ιμπεριαλισμού για τον πόλεμο που προετοιμάζουν στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Ο ελληνικός λαός πληρώνει εκατομμύρια για τους «φονιάδες των λαών», γίνεται θύτης και θύμα σε αυτά τα δολοφονικά σχέδια κατά των λαών για το μοίρασμα και το ξαναμοίρασμα των αγορών. Αντιιμπεριαλιστική πάλη για να φύγουν οι βάσεις, για έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, να γυρίσει ο στρατός που είναι έξω από τα σύνορα, ενάντια στους άδικους πολέμους, κοινή πάλη με τους άλλους λαούς. Σε ρότα ρήξης, ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων.



ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Κατάργηση αποζημίωσης συμμετοχής σε Επιτροπές

Επίκαιρη και αναγκαία η πρόταση του ΚΚΕ, με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί ο πρόεδρος της Βουλής για να διασκεδάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυρίαρχη πολιτική. Η εκλογή στο αξίωμα του βουλευτή δεν μπορεί να δικαιολογήσει κανένα προνόμιο των εκλεγμένων. Πρέπει να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη, να μειωθούν οι αποδοχές και να μην υπάρχουν ξεχωριστές αμοιβές για τις κοινοβουλευτικές επιτροπές.


ΣΕΛ.  9
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Βιάζεται για το νόμο - πλαίσιο

ΣΕΛ.  14  -  15
Μετανάστες «σκλάβοι» σε φασονατζίδικο

ΣΕΛ.  12
ΚΚΕ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
Δε συμμετέχει στο «διάλογο»

ΣΕΛ.  9
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Απεργία το 3ο δεκαήμερο του Ιούλη

ΣΕΛ.  10
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Ανακοίνωση για τους μετανάστες

ΣΕΛ.  28

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ