Παρασκευή 3 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ
Θεατρινισμοί για την εκτόνωση της λαϊκής πίεσης

Με επιστολή τους προς τον Γ. Παπανδρέου ζητάνε εσωκομματική ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο και τη διαδικασία ψήφισής του

Η δυναμική της λαϊκής πάλης και η προοπτική που δίνει σ' αυτή το ταξικό κίνημα, ανησυχούν τους αστούς και τα κόμματά τους

MotionTeam

Η δυναμική της λαϊκής πάλης και η προοπτική που δίνει σ' αυτή το ταξικό κίνημα, ανησυχούν τους αστούς και τα κόμματά τους
Ενα ακόμη επεισόδιο στην εσωκομματική θεατρική παράσταση των δήθεν «διαφωνούντων» στο ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε χτες η υπογραφή 14 βουλευτών κάτω από ένα κείμενο με το οποίο ζητάνε από τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και τα θεσμικά όργανα της Βουλής, για να γίνει απολογισμός του ενός χρόνου από το μνημόνιο και να συζητηθούν τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και η διαδικασία ψήφισής του.

Την επιστολή υπογράφουν οι Αντωνίου Τόνια, Γερανίδης Βασίλειος, Γιαννακά Σοφία, Καϊλή Εύα, Καρτάλης Κωνσταντίνος, Κουκουλόπουλος Πάρις, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, Λιντζέρης Δημήτρης, Μερεντίτη Αθανασία, Νασιώκας Εκτορας, Ρενταρή Ολγα, Ρομπόπουλος Θωμάς, Σαλαγιάννης Νικόλαος, Τζελέπης Μιχάλης και Τόγιας Βασίλης. Η πρωτοβουλία τους είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί σε βουλευτές της κυβέρνησης η λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυρίαρχη πολιτική, υποχρεώνοντάς τους να ελιχθούν για να ενσωματώσουν ανώδυνα τις αντιδράσεις του λαού, πριν αυτές αποκτήσουν ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο οι υπογράφοντες βουλευτές έχουν όλοι στηρίξει τις κεντρικές αντεργατικές - αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και τώρα ζητάνε «να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης», προκειμένου να πιάσουν τόπο «οι θυσίες του λαού». Σε τελική ανάλυση - όπως ομολογούν - αυτό που επιδιώκουν είναι να καλλιεργηθεί η αίσθηση ότι «σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών», ανάγοντας την εσωκομματική ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο σε «ζήτημα πατριωτισμού, δημοκρατίας, ευθύνης και συνέπειας».

Σε διευκρινιστικές του δηλώσεις, ο Π. Κουρουμπλής διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμιά στρατηγική εναντίωση στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, αλλά αντίθετα τα στελέχη που συνυπογράφουν την επιστολή ζητάνε «να γίνει συζήτηση» καθώς «υπάρχουν προβληματισμοί σε διάφορα επίπεδα». Είπε ακόμα ότι θα υπάρξουν προβλήματα εάν το Μεσοπρόθεσμο πάει στη Βουλή χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση στα αρμόδια όργανα και επισήμανε ότι οι βουλευτές ζητούν και απολογισμό του τι έχει γίνει στην οικονομία μέχρι τώρα, τι δεν πήγε καλά και εξηγήσεις για τα νέα μέτρα, τα οποία προφανώς δεν αμφισβητούν.

Η δημοσιοποίηση της επιστολής, έδωσε την ευκαιρία στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ευλογήσει τα γένια της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, διαβεβαιώνοντας ότι η επιστολή «δεν μπορεί φυσικά να εξομοιωθεί με τη μη συναίνεση στο κυβερνητικό πρόγραμμα». Είπε ακόμα ότι «οι βουλευτές αγωνιούν (...) είναι αυτοί που δίνουν το οξυγόνο στην πολιτική ζωή και τη διαφορετική αντίληψη όπου υπάρχει (...) έχουν κατοχυρώσει την έκφραση της άποψής τους, και γι' αυτό ακριβώς δεν υπάρχει ούτε φόβος ούτε ατολμία».

Σε άλλο σημείο και για να διαλύσει κάθε αμφιβολία ότι ο πόλεμος ενάντια στο λαό δίνεται συντεταγμένα από κυβέρνηση και ΚΟ, είπε: «Υπάρχει μια ισχυρή και πολύ δυναμική Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία συνδιαμορφώνει μαζί με την κυβέρνηση τις αποφάσεις που λαμβάνουμε για τη χώρα και η οποία πραγματικά, έχει δείξει ότι αντέχει πολλούς κραδασμούς και μπορεί να ισορροπήσει στην έκφραση της κοινωνίας και των πολιτών και στην υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ