Παρασκευή 3 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας

Στιγμιότυπο από την παράσταση διαμαρτυρίας
Στιγμιότυπο από την παράσταση διαμαρτυρίας
Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΙΚΑ πραγματοποίησαν χτες, το μεσημέρι, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΟΤΑ, καταγγέλλοντας την τραγική κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της Υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ως αποτέλεσμα της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των συνταξιουχικών οργανώσεων με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, έθιξαν μια σειρά ζητήματα, όπως την καταβολή 5 ευρώ από τους ασφαλισμένους στα νοσοκομεία, την ενοποίηση υπηρεσιών του ΙΚΑ στον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τη συγχώνευση θεραπευτηρίων του ιδρύματος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), αλλά και τις περικοπές των ασφαλισμένων στα δελτία του θεραπευτικού τουρισμού (λουτροθεραπεία) που τους καταργεί κατακτήσεις, δικαιώματα και ανάγκες.

Ο Ρ. Σπυρόπουλος απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας, τονίζοντας ότι αυτά τα θέματα αποτελούν μέρος της κυβερνητικής πολιτικής. Ωστόσο, στο θέμα των δελτίων για τον θεραπευτικό τουρισμό, μετά από παρέμβαση των μελών της αντιπροσωπείας, δεσμεύθηκε ότι την ερχόμενη εβδομάδα με εισήγησή του σε συνεδρίαση της διοίκησης, θα φέρει το θέμα προς συζήτηση, με σκοπό τα δελτία να δοθούν στους δικαιούχους χωρίς περικοπές, όπως ακριβώς δόθηκαν την περσινή χρονιά, επιφυλάχθηκε όμως να δώσει οριστικές απαντήσεις έως την ερχόμενη Τρίτη.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας σε συνταξιούχους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της διοίκησης, τόνισε ότι αυτή η εξέλιξη ήρθε με τον αγώνα και τις παρεμβάσεις των συνταξιούχων όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά πρέπει τα δελτία να δίνονται αυξημένα, χωρίς τις περικοπές που έγιναν τα τελευταία χρόνια καθώς οι απόμαχοι της δουλειάς τα έχουν χρυσοπληρώσει με τον ιδρώτα τους. Κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να δώσουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη μάχη, συμμετέχοντας στο σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, ΟΤΑ καλούν σε μαζική αγωνιστική συγκέντρωση όλους τους συνταξιούχους, την Πέμπτη 9 Ιούνη στις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 26 Νοέμβρη(2015-11-17 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις των συνταξιούχων την 1η Απρίλη(2015-03-25 00:00:00.0)
Οι συνταξιούχοι διαδηλώνουν ξανά για την Υγεία(2014-03-13 00:00:00.0)
Στις 31 Οκτώβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη(2013-10-25 00:00:00.0)
Δράσεις για την Υγεία που θα κορυφωθούν την Πρωτομαγιά(2013-03-09 00:00:00.0)
Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία(2011-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ