Παρασκευή 3 Ιούνη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σοβαρός τραυματισμός μεταλλεργάτη στη Ζώνη

Παραλίγο τραγωδία χτες το πρωί στην επισκευαστική βάση του μώλου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, τμήμα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Μεταλλεργάτης, λόγω της έλλειψης μέτρων ασφαλείας, «λαμπάδιασε» από διαρροή προπανίου, στη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «VEMAOIL XXV» της εταιρείας QUEENSWAY NAVIGATION CO LTD.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον 58χρονο ηλεκτροσυγκολλητή Βασίλη Βερλή, ο οποίος έκοβε λαμαρίνα με χρήση φλόγας σε κλειστό χώρο της πλώρης (στο μπόθραστ χώρος που περιέχει τη μηχανή που δίνει ενέργεια στο προπελάκι της πλώρης). Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι δεν υπήρχε εξαερισμός στο χώρο. Αυτό σε συνδυασμό με τη διαρροή προπανίου που γινόταν προφανώς από πρόβλημα στο σωλήνα διανομής (λάστιχο) του αερίου δημιούργησαν εκρηκτικό μείγμα, με αποτέλεσμα να γίνει ανάφλεξη και να πάρει φωτιά το σώμα του μεταλλεργάτη.

Ο εργάτης μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ (αρχικά τον είχαν μεταφέρει στο Λοιμωδών και στη συνέχεια στο ΑΤΤΙΚΟΝ), όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε εγκαύματα β' βαθμού σε ποσοστό 60%. Στο χώρο έφτασε το ΚΕΠΕΚ, ενώ συνελήφθησαν ο εργοδηγός του συνεργείου και ο τεχνικός Ασφαλείας.

Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Πειραιά, σε δελτίο Τύπου, τονίζει: «Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η έλλειψη των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας οδηγεί μαθηματικά σε εργατικά εγκλήματα. Η κυβέρνηση, υπηρετώντας πιστά τη στρατηγική του κεφαλαίου και τις επιδιώξεις του, επιβάλλει όρους και μέτρα για την ενίσχυση της κερδοφορίας του».

Σημειώνει ότι «οι εργοδότες από την πλευρά τους με όχημα την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, αδιαφορώντας παντελώς για τη ζωή των εργαζομένων προκειμένου να εξασφαλίσουν περισσότερα κέρδη, δεν τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας».

Καλεί τους εργαζόμενους σε συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική που τους «θέλει φτηνό αναλώσιμο υλικό» και να συμμετέχουν μαζικά στο σημερινό συλλαλητήριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κατέληξε ο 58χρονος μεταλλεργάτης(2011-06-17 00:00:00.0)
Οι ένοχοι για το φονικό δεν μπορούν να κρυφτούν(2009-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ