Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Το μπλόκο στα ανασφάλιστα πλοία συνεχίζεται

Νέα πρόκληση από τους ακτοπλόους εφοπλιστές, που ομολογούν τώρα ότι είναι αδύνατη η μείωση στις τιμές των εισιτηρίων!

Στιγμιότυπο από αντίστοιχες κινητοποιήσεις που είχαν γίνει πέρυσι, επίσης στην Κόρινθο, ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία
Στιγμιότυπο από αντίστοιχες κινητοποιήσεις που είχαν γίνει πέρυσι, επίσης στην Κόρινθο, ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία
Για τρίτο 24ωρο συνέχισαν χτες οι ναυτεργάτες το μπλόκο στα ανασφάλιστα πλοία που καταπλέουν στο λιμάνι της Κορίνθου. Εχουν ακινητοποιήσει στο λιμάνι το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «OLYMPUS» (πρώην «ROPAX II») της ΝΕΛ, ενώ η κινητοποίηση θα επεκταθεί και στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ROPAX I» που αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι. Μπροστάρηδες στη μάχη είναι τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), ενώ αναντικατάστατη είναι η συμβολή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που παραμένουν συμπαραταγμένες στους καταπέλτες μαζί με τους ναυτεργάτες.

Προχτές το απόγευμα στο πλευρό των ναυτεργατών βρέθηκε μαζική αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥ και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Τα ανασφάλιστα πλοία, είναι πλοία που φέρουν σημαίες ευκαιρίας, πληρώματα με καθεστώς μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, οργανικές συνθέσεις που δεν καλύπτουν ούτε στοιχειωδώς τις ανάγκες του πλοίου, πλοία που παραβιάζουν κατάφωρα ακόμα και αυτή την εκτρωματική νομοθεσία που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των εφοπλιστών.

Στο μεταξύ χτες το απόγευμα η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) με πρόεδρο τον εφοπλιστή Απ. Βεντούρη, ο οποίος είναι ένας από τους μετόχους της ΝΕΛ, σε δελτίο Τύπου της, δίνει το στίγμα της επιθετικότητας των εφοπλιστών, την οποία θρέφει η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΝΔ - ΕΕ. Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι οι ακτοπλόοι εφοπλιστές είναι «αναγκασμένοι»... «να μην υλοποιήσουμε την εξαγγελία του κ. πρωθυπουργού για μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 10%» - μετά την κατάργηση των τελών υπέρ τρίτων από τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - επειδή ο υπουργός ΘΥΝΑΛ, Γ. Διαμαντίδης, «ενέκρινε μισθολογική αύξηση στους ναυτικούς και μάλιστα αναδρομικά για το 2010 και για το 2011», πρόκειται για την αύξηση της ντροπής του 1,5% για το 2010 και 2011 αντίστοιχα. Επίσης, επειδή ο υπουργός «αδιαφορεί για τις επιπτώσεις στη διαχείριση των ελληνόκτητων επιβατηγών πλοίων, που εκτελούν πλόες εξωτερικού, και επιτρέπει την παράνομη κατάληψη των καταπελτών των πλοίων από επαγγελματίες διαμαρτυρόμενους, που μεταφέρονται αριστερά δεξιά με μισθωμένα πούλμαν και παριστάνουν τους αδικημένους», όπως η ΕΕΝ «περιγράφει» τις ναυτεργατικές κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Κορίνθου.

Απέναντι στις προκλήσεις των εφοπλιστών ο υπουργός έδωσε την εξής... «αποστομωτική» απάντηση: «Ο επικεφαλής της ΕΕΝ κ. Απ. Βεντούρης καλό θα ήταν πριν κατηγορήσει την κυβέρνηση για φιλεργατική πολιτική, προκειμένου εκείνος να μην υλοποιήσει τις νόμιμες αυξήσεις (...) να κοιταχτεί στον καθρέφτη για να δει το ναυάγιο ενός αποτυχημένου συνδικαλιστή. Επίσης καλό θα ήταν και οι επιχειρηματίες της ΕΕΝ να αποφασίσουν να είναι σοβαροί συνομιλητές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργιάζει η μαύρη ανασφάλιστη εργασία(2012-04-19 00:00:00.0)
Επεκτείνεται ο αγώνας ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία(2011-05-24 00:00:00.0)
Στην Κόρινθο δίνουν τώρα τον αγώνα(2011-05-17 00:00:00.0)
Αψηφούν τρομοκρατία και κόπωση(2010-06-17 00:00:00.0)
Χωρίς ανάσα δουλεύουν ναυτεργάτες και καράβια(2007-09-05 00:00:00.0)
"Λάδι" ο Αγαπητός!(1996-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ