Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζική συζήτηση για την πρόταση του ΚΚΕ

Κατάμεστη η αίθουσα του «Βελλίδειου» στη χτεσινή συγκέντρωση
Κατάμεστη η αίθουσα του «Βελλίδειου» στη χτεσινή συγκέντρωση
Εργαζόμενοι και απολυμένοι από εργοστάσια της Θεσσαλονίκης, εργατοϋπάλληλοι από δεκάδες χώρους δουλειάς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, νεολαίοι και γυναίκες, που βιώνουν την πιο βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του, παρακολούθησαν μαζικά χτες βράδυ την εκδήλωση των κλαδικών οργανώσεων της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, στο κατάμεστο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο. Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια επί της ουσίας συζήτηση γύρω από την πρόταση του ΚΚΕ, με ερωτήσεις και παρεμβάσεις.

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι η εργατική τάξη απέναντι στη στρατηγική του κεφαλαίου πρέπει να αντιπαραθέσει τη δική της στρατηγική, για την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας, και αναφέρθηκε διεξοδικά στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν όταν τα μέσα παραγωγής και ο φυσικός πλούτος της χώρας γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία. Τόνισε ότι η αλλαγή θα διαγραφεί στον ορίζοντα από τα κάτω, όχι από τα πάνω, ωστόσο, όπως σημείωσε, η δύναμη του ΚΚΕ είναι δείκτης χειραφέτησης του λαού.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, η Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων από τη Φοιτητική Λέσχη Θεσσαλονίκης, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, και με εργαζόμενους από το εργοστάσιο της «Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης» στο Πλατύ Ημαθίας.



Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ