Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές εκλογές

Σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του καλεί το ΑΚΕΛ, μπροστά στις κάλπες της Κυριακής

Το Κυπριακό κυριαρχεί στην πολιτική αντιπαράθεση, που κορυφώνεται στην Κύπρο ενόψει των βουλευτικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή. Το ΑΚΕΛ, τόσο με τη διακήρυξή του για τα 70χρονα του Κόμματος, όσο και με τις θέσεις του μπροστά στις εκλογές, δεσμεύεται «να συνεχίσει την πάλη για ειρηνική, δίκαιη υπό τις περιστάσεις, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, των συμφωνιών υψηλού επιπέδου, του διεθνούς και του ευρωπαϊκού Δικαίου. Λύση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Λύση ενός κράτους με μια και μόνη κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια. Λύση που να σέβεται και να κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων. Λύση που να απαλλάσσει την Κύπρο από την κατοχή, τον εποικισμό και τις όποιες ξένες εξαρτήσεις».

Επίσης, το ΑΚΕΛ δηλώνει ότι παραμένει πιστό στις αρχές του και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να παλεύει «με σθένος και συνέπεια για τα δίκαια, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Να διεκδικεί δικαιότερη κατανομή και ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος».

Ταυτόχρονα, απαντά στον πόλεμο λάσπης που δέχεται, όπως υπογράμμισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, καθώς «όλοι οι προοδευτικοί Κύπριοι γνωρίζουν ότι η Κύπρος προδόθηκε για ξένα συμφέροντα το 1974. Την προδοσία σχεδίασαν και εκτέλεσαν το ΝΑΤΟ, η χούντα και η ΕΟΚΑ Β'. Την εκτέλεσαν αυτοί που η δεξιά και η ακροδεξιά προσπαθούν συνειδητά να εξαγνίσουν και να αθωώσουν. Αυτοί που ο κ. Αναστασιάδης, ο ΔΗΣΥ και οι ακροδεξιοί συνοδοιπόροι τους, δαφνοστεφανώνουν και μνημονεύουν κάθε χρόνο ως άξια τέκνα της πατρίδας».

Το ΑΚΕΛ καλεί μέλη και οπαδούς να δουλέψουν έτσι ώστε να ακουστεί η φωνή του Κόμματος και στις 22 Μάη «να μην πανηγυρίσουν αυτοί που θέλουν να κρατήσουν την Κύπρο αιχμάλωτη. Να μην πανηγυρίσουν αυτοί που συμβιβάζονται με την κατοχή. Να μην πανηγυρίσουν αυτοί που άνοιξαν την πόρτα στον "Αττίλα" για να ρημάξει τον τόπο μας. Να μην πανηγυρίσουν αυτοί που αδιαφορούν για τον εργαζόμενο και υποκλίνονται στα κέρδη», αλλά «να πανηγυρίσουν εκείνοι που παλεύουν για το ξημέρωμα του λαού μας και το λυτρωμό της Κύπρου. Να πανηγυρίσουν εκείνοι που παλεύουν για τις κατακτήσεις του λαού μας. Που παλεύουν για την αξιοπρέπεια και την ευημερία του. Να πανηγυρίσει το Κόμμα που και τώρα και πάντα, θα είναι δύναμη για το λαό. Να πανηγυρίσει ο λαός», υπογραμμίζοντας ότι «ΑΚΕΛ ισχυρό σημαίνει δύναμη για το λαό».

Επί της διαδικασίας, για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές η Κυπριακή Δημοκρατία, εκτός από την Κύπρο, θα ανοίξει κάλπες στην Ελλάδα και τη Βρετανία. Τις επόμενες μέρες θα δημοσιευθούν αναλυτικά οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία και τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ