Πέμπτη 19 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να ανέβει το θερμόμετρο του πολιτικού ριζοσπαστισμού

Από την περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στα ΕΛΠΕ

Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ
Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ
Να βοηθήσουν να ανέβει το θερμόμετρο του πολιτικού ριζοσπαστισμού και της χειραφέτησης από την κυρίαρχη ιδεολογία, πολιτική και πρακτική, κάλεσε τους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες το πρωί σε συγκέντρωση στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης. Δήλωσε την ξεκάθαρη θέση του Κόμματος ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και εξέφρασε τη συμπαράσταση στον αγώνα που πραγματοποιούν ενάντια στην επίθεση που επιχειρεί η εργοδοσία στα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα.

Η Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε αρχικά με τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου, όπου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και τη νέα 4ήμερη απεργία που πραγματοποιούν από σήμερα. Οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για τη στήριξη και τη βοήθεια που έχει δώσει στον αγώνα τους. Ανέφεραν ότι τα ΕΛΠΕ το 2010 είχαν αύξηση κερδών κατά 18% σε σχέση με το 2009. Την ίδια περίοδο που ζητά από τους εργαζόμενους να αποδεχθούν μειώσεις στους μισθούς, προσλαμβάνει διευθυντές (180 έχει συνολικά) με αποτέλεσμα να αναλογεί ένας διευθυντής για κάθε 15 εργαζόμενους. Παράλληλα, προσπαθεί να λειτουργήσει τις νέες μονάδες (υδρογόνου) στη Θεσσαλονίκη, με λιγότερο προσωπικό από το αναγκαίο και με μόλις ελάχιστες ημέρες εκπαίδευσης.

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων, από τις πιο μαζικές που έχουν πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο των ΕΛΠΕ, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: «Σας υποστηρίζουμε όχι μόνο από τις θέσεις που παίρνουμε στη συγκεκριμένη επίθεση που δέχεστε σαν κλάδος, στην ουσία για τη μείωση μισθών, για τις εργασιακές σχέσεις κλπ., αλλά σας υπερασπιζόμαστε και μέσα από τις γενικές θέσεις που έχουμε για την κρίση, την αιτία της, ποιος πρέπει να πληρώσει για την κρίση. Και σας υπερασπιζόμαστε και μέσα από τη συνολική πρόταση που έχουμε, ότι δηλαδή ο καθημερινός αγώνας πρέπει να εντάσσεται μέσα στον αγώνα για τη ριζική ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».

Τόνισε ότι «σε περίοδο κρίσης, όταν προωθούνται ταχύτατα παγκόσμια, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, μέτρα βάρβαρα, αλλά όχι ανεξήγητα για τον καπιταλισμό, και όταν γίνεται ένας αγώνας δρόμου για το ποιος θα συντρίψει το κουράγιο της εργατικής τάξης, δεν μπορεί να έχεις την πολυτέλεια χρόνου πολύ αργά να φτάνεις σε συμπεράσματα». Και πρόσθεσε ότι «πρέπει να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται, η αστική τάξη, η πλουτοκρατία. Πρέπει πολιτικά να χάσουν κύρος τα κόμματα που τους εκπροσωπούν, η ΕΕ. Αν δε χάσουν το πολιτικό τους κύρος, το κίνημα που πρέπει να αναπτυχθεί δε θα μπορέσει να έχει αποτελεσματικότητα».

Τέλος εξήγησε την αντίθεση του ΚΚΕ στις ιδιωτικοποιήσεις και ιδιαίτερα των στρατηγικής σημασίας, σημειώνοντας πως η ιδιωτικοποίηση θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την ανάκτηση της επιχείρησης από το λαό και θα κάνει και πιο δύσκολη την καθημερινή ζωή των εργαζομένων εδώ και τώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ