Δευτέρα 21 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
«ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ»
Αισχρή υπεράσπιση του μακελειού

Από τη συνεδρίαση στην Αθήνα υπό τον Γ. Παπανδρέου, ζητούσε άμεση επέμβαση, πριν ακόμα αρχίσουν οι βομβαρδισμοί

Την άμεση έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων και του βομβαρδισμού της Λιβύης, προσυπέγραψαν τα γεράκια της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς», που συνεδρίασαν το Σάββατο στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα. Δικαιώνοντας απόλυτα το ρόλο τους μέσα στους κόλπους του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού συστήματος, τα μέλη της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς», υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, ζητούσαν ακόμα και πριν την «τυπική» έναρξη των βομβαρδισμών να αναλάβει ενεργή δράση η «διεθνής κοινότητα».

Στο όνομα δήθεν της «ενίσχυσης της δημοκρατίας» και χρησιμοποιώντας το γνωστό πρόσχημα των ιμπεριαλιστών περί «ανθρωπιστικών» επεμβάσεων, το προεδρείο της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» τάχτηκε υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης.

«Δεν θα ανεχτούμε σε καμιά περίπτωση τη δολοφονία αθώων πολιτών και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τις εξελίξεις στη Λιβύη, από τη στιγμή που η κυβέρνηση της Λιβύης χτυπά αθώους πολίτες», ισχυρίστηκε εντελώς υποκριτικά ο Ελληνας πρωθυπουργός, στη διάρκεια της εισήγησής του στη συνεδρίαση. Λίγη ώρα αργότερα, ο ίδιος, από το Παρίσι, δήλωνε την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, μεταφέροντας ταυτόχρονα και το «πολεμικό» μήνυμα των σοσιαλδημοκρατών.

Ο πρωθυπουργός, σ' ένα κρεσέντο υποκρισίας και επιχειρώντας να κρύψει ότι πίσω από τις δήθεν «δημοκρατικές ευαισθησίες» των σοσιαλδημοκρατών κρύβονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών κέντρων που υπηρετούν ο ίδιος και οι ομοϊδεάτες του, επικαλέστηκε σαν άλλοθι τις αποφάσεις του ΟΗΕ. «Το Ψήφισμα 1973 του ΣΑ του ΟΗΕ, δίνει τη δυνατότητα στα κράτη - μέλη, είτε σε εθνικό επίπεδο είτε σε επίπεδο περιφερειακών οργανισμών είτε άλλων δομών, να λάβουν μέτρα για την προστασία των πολιτών, σε περίπτωση επίθεσης», υποστήριξε.

Ο Γ. Παπανδρέου, επιχειρώντας να δώσει κάλυψη στην ωμή δολοφονική επέμβαση στη Λιβύη, υποστήριξε ότι «ζούμε σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον» και κάλεσε τους σοσιαλδημοκράτες να συμμετέχουν στις «προσπάθειες επίλυσης διαφορών και συγκρούσεων».

Σε μια προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαών της περιοχής, με δήλωσή του, το προεδρείο της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» δήλωσε «αλληλέγγυο» σε «όσους αγωνίζονται για τη Δημοκρατία στη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή»! Οι σοσιαλδημοκράτες έκαναν λόγο για «Αραβική Ανοιξη» υποστηρίζοντας: «Στεκόμαστε στο πλευρό εκείνων που οδηγούν αυτές τις ιστορικές αλλαγές σε ολόκληρη τη βόρεια Αφρική», ζητώντας επί της ουσίας από το λαό να ξεχάσει ότι ηγέτες, όπως ο Μουμπάρακ στην Αίγυπτο και ο Μπεν Αλι στην Τυνησία, ήταν μέχρι πρόσφατα εξέχοντα μέλη της Διεθνούς των σοσιαλδημοκρατών.

Πίσω από τις ανέξοδες κορόνες, προσπαθούν να συγκαλύψουν ότι στηρίζουν αλλαγές και καθεστώτα που βάζουν στο περιθώριο τα πραγματικά αιτήματα των λαϊκών κινημάτων και διασφαλίζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών κέντρων την επόμενη μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ