Δευτέρα 21 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανακάλυψε ... ρελάνς του ΚΚΕ

Γρηγοριάδης Κώστας

«Ρελάνς του ΚΚΕ», ανακάλυψε αίφνης ο υπουργός Οικονομικών, με αφορμή τις ξεκάθαρες τοποθετήσεις των κομμουνιστών ότι ο λαός δε χρωστάει δεκάρα σε κανέναν και ότι τα δημόσια χρέη, που έχει προκαλέσει η πολιτική στήριξης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πρέπει να πληρωθούν από τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών. Αξιολογώντας, μάλιστα, τις θέσεις αυτές, υποστηρίζει ότι «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Ο υπουργός μιλάει για «ρελάνς». Κακώς. Το ΚΚΕ - και αυτό το ξέρουν ακόμα και οι πέτρες, αποκλείεται να μην το γνωρίζει ο ίδιος - ουδέποτε συμμετείχε σε παιχνίδια πλειοδοσίας απέναντι σε αιτήματα και πολιτικές τοποθετήσεις, αλλά διαμορφώνει τις θέσεις του με βάση σταθερές αξίες και αρχές. Αλλοι είναι εκείνοι που, για να υφαρπάξουν την ψήφο των εργαζομένων, αξιοποιούν τις «μπλόφες» και τις «ρελάνς».

Ο υπουργός κάνει ότι δε γνωρίζει τις θέσεις του ΚΚΕ. Κακώς. Οι κομμουνιστές, σε σχέση με τα δημόσια χρέη και ελλείμματα, αταλάντευτα υποστηρίζουν μία και μόνη θέση. Το χρέος και τα ελλείμματα δημιουργήθηκαν προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχειρηματική κερδοφορία και ως εκ τούτου οι εργαζόμενοι δεν πρέπει ούτε να τα αναγνωρίσουν, ούτε να δεχτούν τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλλονται στο όνομα της πληρωμής τους.

Ο υπουργός υποστηρίζει ότι «δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά». Κακώς. Το μη σοβαρό, το απαράδεκτο είναι να υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που υιοθετούν την άποψη ότι ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του παραγόμενου πλούτου της χώρας θα πρέπει να καταβάλλεται στα κοράκια των τραπεζών. Το μη σοβαρό και απαράδεκτο είναι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει συμφωνήσει με ΕΕ και ΔΝΤ να πληρώσει μέσα σε τρία μόνο χρόνια στους λεγόμενους διαχειριστές του δημόσιου χρέους πάνω από 130 δισ. ευρώ, ποσά που κατακλέβει από τα λαϊκά στρώματα. Το απαράδεκτο στη συνείδηση των εργαζομένων είναι να πετσοκόβονται οι μισθοί, να καταργούνται οι συντάξεις, να καταργείται κάθε δικαίωμα για εργασία, να λεηλατούνται τα λαϊκά στρώματα, μόνο και μόνο για να τη βγάλουν καθαρή μια χούφτα εκπρόσωποι της οικονομικής ολιγαρχίας. Να μη νομιμοποιήσουν τα χρέη και την πολιτική που τους εξοντώνει, αγώνας ως την ανατροπή της εξουσίας τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ