Δευτέρα 21 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επικροτεί τα σαρωτικά μέτρα του ευρωμνημονίου

Παίζει με τις λέξεις για να κρύψει τη στρατηγική ταύτιση με την κυβέρνηση και την τρόικα

Θετικές χαρακτηρίζει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης ο Αντ. Σαμαράς, επικροτώντας επί της ουσίας τα σαρωτικά μέτρα του ευρωμνημονίου διαρκείας και βέβαια τα νέα αντιλαϊκά μέτρα του επικαιροποιημένου μνημονίου που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», δηλώνει ότι δεν είναι αντίθετος με τους μεσοπρόθεσμους στόχους του μνημονίου, αλλά με το «μείγμα της πολιτικής» που έχει επιλεγεί για να επιτευχθούν. «Ο απολογισμός της Συνόδου Κορυφής είναι θετικός γιατί διόρθωσε ένα λάθος που είχε γίνει όταν η Ελλάδα υπέγραφε το μνημόνιο πέρυσι. Παρά τη διόρθωση, όμως, το πρόβλημα δε λύθηκε. Το μνημόνιο δεν "βγαίνει". Το πρόβλημα είναι η ίδια η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα από πέρυσι και την έχει βυθίσει σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συμφωνεί με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, επισημαίνοντας ότι «εμείς από πέρυσι τον Ιούλιο είχαμε μιλήσει για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Τονίζαμε, όμως, από τότε ότι μιλάμε για αξιοποίηση χωρίς να χρειάζεται να χάσουμε κυριότητα, δηλαδή να πουλήσουμε». Επιχειρώντας να κρατήσει κάποιες αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, υποστηρίζει ότι «η δική μας αντίθεση στην πώληση έχει οικονομική βάση», γιατί, όπως εξηγεί, «απλά, δε συμφέρει να πουλήσεις όταν βρίσκεσαι σε ανάγκη και δεν πρέπει να πουλήσεις χωρίς να αποδώσεις στο ακίνητο τις υπεραξίες που μπορείς».

Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα γίνει ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ