Δευτέρα 21 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Καραμπινάτη σύμπραξη και «ήξεις αφήξεις»

Επικρότηση της επέμβασης από τη ΝΔ, ωμός κυνισμός από τον ΛΑ.Ο.Σ.

Αναφανδόν υπέρ της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη και της ενεργού συμμετοχής της Ελλάδας σ' αυτήν τάχτηκε η ΝΔ. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρός της Δ. Αβραμόπουλος, αφού επισήμανε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας καθυστέρησε να καταλήξει στην απόφαση επέμβασης, αξίωσε ταχεία «διεκπεραίωση» της επέμβασης.

Δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ευχόμαστε η στρατιωτική επιχείρηση, που εξελίσσεται κατ' εντολήν του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να τερματισθεί το συντομότερο δυνατόν (...) Η Ελλάδα, αρωγός σε αυτή την παρέμβαση της Συμμαχίας, καλείται να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο, θέτοντας τις υπηρεσίες της στη συλλογική προσπάθεια για την εμπέδωση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή».

Βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, ο Δ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ακόμα ότι «οι αγωνιζόμενοι δημοκράτες πολίτες της Λιβύης έχουν στο πλευρό τους τους δημοκρατικούς λαούς του κόσμου».

Με μια δήλωση μνημείο κυνισμού, ενδεικτική των υπηρεσιών που προσφέρει στον ιμπεριαλισμό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε το Σάββατο: «Στην περίπτωση της Λιβύης, η κυβέρνηση να θυμηθεί την ρήση: "από πίτα που δεν τρως μην σε νοιάζει κι αν καεί"...». Χωρίς να λέει κουβέντα για τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και την ενεργό συμμετοχή της χώρας, ο ΛΑ.Ο.Σ. επανήλθε με δεύτερη ανακοίνωση για το θέμα, όπου αναφέρει: «Μέχρι σήμερα δεν έχει σκοτωθεί Αραβας από ελληνικά όπλα. Γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα η αρχή;».

Χτες, Κυριακή, σε τρίτη ανακοίνωσή του για την επέμβαση, ο ΛΑ.Ο.Σ. καταγγέλλει ότι «ο κ. Παπανδρέου - όπως και οι ηγέτες της Δύσης - ανακάλυψαν αιφνιδίως τα ανθρώπινα δικαιώματα των Λιβύων», ενώ για τον ΛΑ.Ο.Σ. «ο Καντάφι ήταν πάντα ένας αδίστακτος δικτάτορας».

Την αλληλεγγύη του στους αγώνες του λιβυκού λαού και την εναντίωσή του «στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για το μοίρασμα των πετρελαίων και τη διασφάλιση της ηγεμονίας τους στην περιοχή», εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ, ζητώντας να μην εμπλακεί η χώρα σ' αυτές. Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αντίθεσή του με τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, αφού όπως αναφέρει «η βαρβαρότητα του καθεστώτος Καντάφι δεν αντιμετωπίζεται με τη βαρβαρότητα μιας ΝΑΤΟικής επέμβασης».

Στον Μ. Καντάφι επέρριψε την ευθύνη της επέμβασης ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φ. Κουβέλης, αθωώνοντας πλήρως τον ιμπεριαλισμό και τις πραγματικές στοχεύσεις του νέου αιματοκυλίσματος που θα προκαλέσει. Οπως δήλωσε: «Η επιμονή του Μουαμάρ Καντάφι να διατηρηθεί με κάθε μέσο στην εξουσία έχει ως αποτέλεσμα το αιματοκύλισμα του λιβυκού λαού. Είναι απολύτως αναγκαία η παρέμβαση του ΟΗΕ στην κατεύθυνση της ειρηνικής επίλυσης της κρίσης, της λήξης του εμφυλίου πολέμου και της μετάβασης σε δημοκρατική ομαλότητα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ