Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Πολύνεκρη επίθεση σε στρατόπεδο

Αυξημένα μέτρα μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε στρατόπεδο
Αυξημένα μέτρα μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε στρατόπεδο
ΠΕΣΑΒΑΡ - ΚΑΜΠΟΥΛ - ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε χθες σε στρατόπεδο στην πόλη Μαρντάν του Πακιστάν, την ώρα των πρωινών ασκήσεων, με αποτέλεσμα 31 στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους και ακόμα 42 να τραυματιστούν. Ο καμικάζι, σύμφωνα με την Αστυνομία και το στρατό του Πακιστάν, ήταν «έφηβος μαθητής σχολείου», λόγω κυρίως της σχολικής στολής που φορούσε ο δράστης. Αντίθετοι είναι οι ισχυρισμοί των «Ταλιμπάν», που, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώνουν ότι δεν επρόκειτο για μαθητή, αλλά για στρατιώτη.

Σημειώνεται ότι αρκετές φορές πρώην Πακιστανοί στρατιώτες θεωρούνται ύποπτοι για επιθέσεις, ωστόσο είναι από τις εξαιρετικά σπάνιες φορές, στο Πακιστάν, που πληροφορίες θέλουν εν ενεργεία μέλος του στρατεύματος να επιτίθεται σε στρατόπεδο. Η κυβέρνηση της χώρας από την πλευρά της συνεχίζει την κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον «δυνάμεων των Ταλιμπάν» που δρουν στα σύνορα με το Αφγανιστάν, παραμένοντας πιστή στη γραμμή των ΗΠΑ.

Τον Ιούλη αναμένεται να αρχίσουν ξανά οι συνομιλίες Ινδίας - Πακιστάν που σταμάτησαν μετά τις επιθέσεις στη Βομβάη το 2008. Η επανέναρξη των συνομιλιών για εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών προωθείται και από τις ΗΠΑ, σε σχέση πάντα με τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή, που αφορούν κατά μεγάλο μέρος και τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Την ίδια στιγμή, στο Αφγανιστάν, ο κυβερνήτης της περιοχής Σαρντάρα, Ουαχίντ Ομερχάιλ, και δύο ακόμα Αφγανοί σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας στο γραφείο του πρώτου, ο οποίος αποτελούσε και το στόχο, χωρίς να αναλαμβάνει την ευθύνη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ