Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καμία εμπιστοσύνη στα Μέσα προπαγάνδας του κεφαλαίου

Για τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:

«

Η αντιΚΚΕ παράκρουση του συγκροτήματος Αλαφούζου, η διαστρέβλωση της Ιστορίας και ο ρόλος του "εισαγγελέα" κατά των εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων δεν είναι τυχαία. Για τον ιδιοκτήτη και τα στελέχη του σταθμού, "νόμος" είναι τα κέρδη και τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων. Στήριξε όλες τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Είναι αναφανδόν υπέρ των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων κυβέρνησης - τρόικας που οδηγούν τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια, υπέρ της πιο άγριας καταστολής των λαϊκών αντιστάσεων και κινητοποιήσεων. Αυτός ο ρόλος τους, καθώς και η προκλητική, χλευαστική αντιμετώπιση των εργατικών λαϊκών διεκδικήσεων και αγώνων έχει ως αποτέλεσμα να φουντώνει η λαϊκή κατακραυγή που εκφράζεται και με διαδηλώσεις απεργών έξω από το σταθμό τους.

Ο ύπουλος αντιπερισπασμός που επιχειρούν επιτιθέμενοι με συκοφαντίες και απειλές κατά του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος εκφράζει τον πανικό τους και τους αποκαλύπτει στα μάτια των σκεπτόμενων ανθρώπων. Εδώ εντάσσεται και η νέα αθλιότητα. Ο σταθμός που συστηματικά αποσιωπά τις θέσεις και τις δραστηριότητες του ΚΚΕ, τις διαστρεβλώνει ή τις συκοφαντεί, είχε το θράσος να επιτεθεί στον κομματικό σταθμό "902" παραθέτοντας ψέματα και αστήριχτες κατηγορίες.

Η εμπάθεια του συγκροτήματος δεν εξαντλείται μόνο κατά του ΚΚΕ και του εργατικού λαϊκού κινήματος της οργανωμένης ανυπακοής και αντεπίθεσης. Με όλα τα μέσα προσπαθεί να συμβάλει στην γενικότερη επιχείρηση να ξαναγραφτεί η Ιστορία με τα ιδεολογικά μέτρα των σημερινών αναγκών του κεφαλαίου. Εκτός από την διαστρέβλωση της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος, τώρα στοχοποιεί και την επανάσταση του 1821. Με "επιστημονική μεθοδολογία" αντικαθιστά το ένα εθνικιστικό ψέμα της επίσημης αστικής ιστοριογραφίας με πέντε νέα της επίσης αντιδραστικής αστικής αντίληψης του κοσμοπολιτισμού.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Για να αντιμετωπίσουν την άγρια επίθεση στα δικαιώματά τους πρέπει να πάψουν να εμπιστεύονται τα Μέσα Προπαγάνδας των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών και να εγκαταλείψουν τα κόμματα που τους υπηρετούν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αξονες κοινής δράσης(2011-12-13 00:00:00.0)
Στρατευμένοι στον αντιλαϊκό πόλεμο(2011-02-17 00:00:00.0)
Ενημέρωση με ψέματα(2011-02-11 00:00:00.0)
Αθλιότητα ΣΚΑΪ(2011-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ