Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κλιμακώνει τον πόλεμο με σημαία την «ανταγωνιστικότητα»

Το έδαφος για τις επόμενες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στρώνει ο πρωθυπουργός

Η κλιμάκωση της λαϊκής πάλης και συμμαχίας είναι η μόνη που μπορεί να βάλει ουσιαστικά εμπόδια στη βάρβαρη πολιτική με στόχο να την ανατρέψει
Η κλιμάκωση της λαϊκής πάλης και συμμαχίας είναι η μόνη που μπορεί να βάλει ουσιαστικά εμπόδια στη βάρβαρη πολιτική με στόχο να την ανατρέψει
Κλιμάκωση του πολέμου κατά των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, προχωρώντας ταυτόχρονα σε επίδειξη πυγμής απέναντι στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ολοένα και πιο καθαρά ο Γ. Παπανδρέου βάζει στο επίκεντρο της εφαρμοζόμενης πολιτικής την έννοια της «ανταγωνιστικότητας», ακριβώς για να προετοιμάσει το έδαφος για τις επόμενες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, που ισοπεδώνουν τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, προκειμένου να γίνει πιο φτηνή η εργατική δύναμη και να διασφαλιστεί η αειφόρος κερδοφορία των μονοπωλίων.

Μιλώντας χτες στην ημερίδα των αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων, ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε από τη σκοπιά του κεφαλαίου την ανάγκη αυτών των ανατροπών, υποστηρίζοντας ότι «κάνουν την ελληνική οικονομία ανταγωνιστική, βιώσιμη και προσανατολισμένη στο μέλλον».

Ταυτόχρονα, τη συνέδεσε με τη γενικότερη στρατηγική των ευρωμονοπωλίων και τη συνολική λύση που προωθείται στην ΕΕ, επισημαίνοντας ότι «αποτελούν επίσης τη συμβολή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και στη σταθερότητα της ευρωπαϊκής μας οικογένειας».

Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε με θέρμη για το «Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας», δηλαδή το νέο ευρωμνημόνιο διαρκείας, σημειώνοντας ότι πρόκειται «για ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων που θέλουμε να εφαρμόσουμε στην Ευρώπη, για να γίνει η ΕΕ ισχυρή και ανταγωνιστική». Στην κατεύθυνση αυτή επιστράτευσε για μια ακόμη φορά τα γνωστά σαθρά ιδεολογήματα όπως ότι τάχα ο λαός στηρίζει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να προσδώσει λαϊκή νομιμοποίηση στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας.

«Υπάρχει συνείδηση στον ελληνικό λαό, παρά το γεγονός ότι είναι πραγματικά οδυνηρές αυτές οι αλλαγές - και το βλέπουμε αυτό με τις αντιδράσεις στους δρόμους της Αθήνας, οι οποίες είναι ένας δημοκρατικός τρόπος για να εκφράζει ο λαός τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει - ότι αυτές οι βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις ήταν απαραίτητες, για να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη οικονομία και μια χώρα πιο ασφαλή, σε τελική ανάλυση», υποστήριξε.

Από την άλλη, προσπάθησε να καλλιεργήσει την εικόνα ότι αυτοί που αντιδρούν είναι οι συντεχνίες που ξεβολεύονται. «Δεν θα ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι τα βάζουμε με κεκτημένα συμφέροντα του παρελθόντος», τόνισε, συνεχίζοντας τη συκοφαντική επίθεση κατά των εργαζομένων.

Επίδειξη αντιλαϊκής πυγμής

Τη σκυτάλη πήρε αργότερα χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναμασώντας το ανιαρό παραμύθι ότι τάχα «η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα στηρίζει τις αλλαγές προς το καλύτερο και προτάσσει το κοινό καλό και τη συλλογική προκοπή έναντι των συντεχνιακών συμφερόντων».

Εκθείασε κι αυτός την αντιλαϊκή αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, που «δεν δίστασε να συγκρουστεί με κατεστημένα, συντεχνίες, βολεμένους και πολιτικούς παράγοντες που επιζητούν τη στασιμότητα», καλλιεργώντας ταυτόχρονα την ψεύτικη εικόνα της κυβέρνησης ως εκφραστή δήθεν του συλλογικού συμφέροντος, που μάχεται «για το δημόσιο καλό και για την προστασία όλων των πολιτών», όπως είπε, ενάντια «στις συντεχνίες και τη συντήρηση».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών σε περίπτωση που δεν υπάρξει συναίνεση στο «μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ειδικά για το «μεσοπρόθεσμο σχέδιο», δηλαδή το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο, ο Γ. Πεταλωτής καυχήθηκε ότι για πρώτη φορά η χώρα αποκτά οικονομικό σχεδιασμό ετών και πρόσθεσε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις «πρέπει να συναισθανθούν την ευθύνη και να συμβάλουν».

Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις της ΝΔ σε σχέση με το «μεσοπρόθεσμο σχέδιο» της κυβέρνησης, ο εκπρόσωπος είπε ότι «η ΝΔ αφού ταλαντεύτηκε και ταλαντεύεται στο πώς να εξηγήσει την στείρα αντιμνημονιακή της πολιτική, έχει καταθέσει προτάσεις που είναι τόσο θεωρητικές, ώστε δεν είναι εφαρμόσιμες». Επίσης έκανε λόγο για «φτωχές προτάσεις» της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «περιμένουμε συμβολή με πραγματικές προτάσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τι λέει το ΠΑΣΟΚ για την «ανταγωνιστικότητα»;(2013-02-09 00:00:00.0)
Τι λέει το ΠΑΣΟΚ για την «ανταγωνιστικότητα»;(2013-02-09 00:00:00.0)
Στυλοβάτης του αντιλαϊκού μετώπου(2012-07-25 00:00:00.0)
Βροχή από μέτρα που τονώνουν το κεφάλαιο(2011-08-23 00:00:00.0)
Μήνυμα πυγμής για αντιδραστικές αλλαγές(2009-07-24 00:00:00.0)
Με το όραμα - αυταπάτη της καλύτερης ΕΕ(2003-12-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ