Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Η αδίστακτη αστική προπαγάνδα

Γράφει στο πρωτοσέλιδο σχόλιο η «Καθημερινή» της Κυριακής, κάτω από τον τίτλο «Να τελειώνουμε»: «Καιρός είναι να τελειώνουμε με τα καταστροφικά ταμπού και φετίχ της μεταπολίτευσης. Τώρα είναι η στιγμή, γιατί η κοινωνία καταλαβαίνει ότι ο "νόμος και η τάξη" δεν αποτελούν μια "χουντική" εμμονή, αλλά θεμελιώδες συστατικό κάθε σοβαρής κοινωνίας. Αφήσαμε φασιστικές συμμορίες να καταλάβουν τα πανεπιστήμιά μας, μικρές μαφίες να τα κυβερνούν και να εκλέγουν πρυτανικές αρχές και κάθε παράνομο να λειτουργεί στα ΑΕΙ στο όνομα του ασύλου. Αφήσαμε χιλιάδες λαθρομετανάστες να θεωρήσουν ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου "όλα επιτρέπονται", με αποτέλεσμα ένα τμήμα τους να λειτουργεί σαν οργανωμένες συμμορίες και να έχει καταλάβει σημαντικά κομμάτια μεγάλων πόλεων. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση, εφόσον μάλιστα έχει την υποστήριξη της ΝΔ, οφείλει να καταργήσει το άσυλο και να επιβάλει το ίδιο καθεστώς προστασίας των ΑΕΙ που ισχύει στη Γαλλία ή την Ιταλία. Ταυτοχρόνως πρέπει να συνεχίσει μια οργανωμένη, αυστηρή προσπάθεια προστασίας των συνόρων μας, ανακατάληψης των γειτονιών της Αθήνας και άλλων πόλεων και εφαρμογής του νόμου παντού».

****

Διαβάζοντας κανείς την «Καθημερινή» καταλήγει στα εξής πάνω - κάτω συμπεράσματα: Πρώτον, ότι για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας και γενικότερα της χώρας φταίει το γεγονός ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, και όχι βέβαια το ότι εδώ και δεκαετίες ολόκληρες εφαρμόζονται μέχρι κεραίας οι νόμοι που ψηφίζουν τα κόμματα της αστικής τάξης και οι οποίοι βαθαίνουν την εργασιακή εκμετάλλευση, γιγαντώνουν τα μονοπώλια, αναπαράγουν τις κρίσεις και οξύνουν τις ταξικές αντιθέσεις, όπως σε κάθε άλλη καπιταλιστική οικονομία. Δεύτερον, ότι για το σημερινό χάλι της Ανώτατης Εκπαίδευσης φταίνε γενικά οι φοιτητές και κάποιες συμμορίες, και όχι βέβαια το γεγονός ότι τα ΑΕΙ μετατρέπονται ολοένα και περισσότερο σε παραμάγαζα των πολυεθνικών, με ατζέντηδες κάποιους καθηγητές και τις φοιτητικές παρατάξεις του δικομματισμού. Ούτε βέβαια το γεγονός ότι τα πανεπιστήμια δίνουν πτυχία που δε διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και διοικούνται από αρχές που κηρύσσουν υποταγή στο αντιδραστικό πλαίσιο κυβέρνησης και ΕΕ, δεν κρύβουν τις πολιτικές τους αναφορές στα κόμματα που προωθούν ή στηρίζουν τη συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική στο χώρο της Παιδείας. Τρίτον, ότι οι μετανάστες είναι η πηγή κάθε κακού στην Ελλάδα και δη στις μεγάλες πόλεις, και όχι βέβαια η πολιτική εξόντωσης ακόμα και των στοιχειωδών εργασιακών και άλλων δικαιωμάτων, που πλήττει βέβαια διπλά και τρίδιπλα τους μετανάστες. Εκείνους δηλαδή τους κατατρεγμένους που το κράτος κρατάει εγκλωβισμένους στην Ελλάδα, όπως προβλέπουν οι συμφωνίες με την ΕΕ, ή τους διατηρεί σε κατάσταση παρανομίας, ακριβώς για να μπορεί να τους μεταχειρίζεται σαν φτηνή εργατική δύναμη και σαν άλλοθι στη γενίκευση της καταστολής.

****

Την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω παρουσιάζει η «Καθημερινή» για να φυτέψει στις λαϊκές συνειδήσεις την «αναγκαιότητα» του «νόμου και της τάξης», του αφοπλισμού δηλαδή του εργατικού - λαϊκού κινήματος απέναντι στην επίθεση που δέχεται από την αστική τάξη και τα κόμματά της. Καταλήγει μάλιστα και σε συγκεκριμένες προτάσεις, όπως είναι η κατάργηση του ασύλου και η αυστηροποίηση του αντιμεταναστευτικού πλαισίου. Ξέρει καλά η «Καθημερινή» ότι οι «συμμορίες» - όπως τις αποκαλεί - που έχουν κάνει τα πανεπιστήμια ορμητήρια για την «εξέγερση της κουκούλας», είναι χρήσιμες στην εκάστοτε κυβέρνηση και στους μηχανισμούς του κράτους. Από αυτούς σε τελική ανάλυση απολαμβάνουν το πραγματικό άσυλο για τις προβοκάτσιές τους, γιατί το κράτος βγαίνει κερδισμένο από αυτές. Το πανεπιστημιακό άσυλο δε θέλουν να το καταργήσουν γι' αυτές τις ομάδες, αλλά για το λαϊκό κίνημα. Ξέρουν ότι οι προβοκάτορες, με ή χωρίς άσυλο, θα βρουν (ή θα τους βρουν) χώρο να στεγαστούν. Το ίδιο ισχύει και για τους μετανάστες. Το τείχος που θέλουν να χτίσουν και τα άλλα αντιμεταναστευτικά μέτρα στόχο έχουν να καλλιεργήσουν διχαστικά αντανακλαστικά στην εργατική τάξη και το λαό, ώστε να γίνει ευκολότερη συνολικά η καταστολή του λαϊκού κινήματος. Στο χέρι των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, είναι να το αποτρέψουν με το δυνάμωμα της ενιαίας ταξικής πάλης τους.


Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ