Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Ο αγώνας των μεταναστών είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ εξέδωσε χτες το εξής σχόλιο για την απόφαση του ΣτΕ για τους μετανάστες:

«Η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που στρέφεται ενάντια στους μετανάστες. Ακυρώνει το νόμο που προέβλεπε ότι μπορεί να αποκτηθεί η ιθαγένεια από παιδιά μεταναστών που γεννιούνται και συνεχίζουν να ζουν στην Ελλάδα, των οποίων οι γονείς μένουν στη χώρα μας για 5 συνεχή χρόνια τουλάχιστον.

Καταργεί ακόμα τη δυνατότητα να πάρουν την ιθαγένεια αλλοδαποί, μέσα σε προθεσμία 3 ετών από τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους.

Η απόφαση αυτή είναι επικίνδυνη και στρέφεται ενάντια στους μετανάστες, που χτυπημένοι από τη φτώχεια, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την ανεργία, διώχτηκαν από τις χώρες τους με ευθύνη των κυβερνήσεών τους και βρέθηκαν στη χώρα μας. Τους εκμεταλλεύονται εδώ και χρόνια κυβερνήσεις και εργοδότες, ξεζουμίζοντάς τους. Ανασφάλιστους, με άθλια μεροκάματα, χωρίς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Δεκάδες είναι οι σκοτωμένοι από τα δολοφονικά χέρια των εργοδοτών. Πάνω στην πλάτη τους αλλά και των Ελλήνων εργαζομένων γεμίζουν τα σεντούκια τους με τεράστια κέρδη. Ούτε τη ζωή τους δεν υπολογίζουν.

Ο αγώνας των μεταναστών για τα δίκαια αιτήματά τους είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης. Είναι αλληλένδετος με τον αγώνα κόντρα στην κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο.

Οι μετανάστες μαζί με τους Ελληνες να βρεθούν στην πρώτη γραμμή για την επιτυχία της απεργίας στις 23 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11 π.μ.

Ελληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ