Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Συκοφάντηση του λαού και κήρυγμα καταστολής

Δύναμη κρούσης στην επίθεση κυβέρνησης - πλουτοκρατίας ενάντια σε όποιον αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική

Σε προμετωπίδα της επίθεσης σε βάρος των εργαζόμενων και των δίκαιων λαϊκών κινητοποιήσεων αναδεικνύεται ο ΛΑ.Ο.Σ., με τον πρόεδρό του να πρωτοστατεί στη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων και στο κήρυγμα για καταστολή.

Χτες, ο Γ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τον λαό ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ζούσε «χαλαρά και χύμα» και αξίωσε απ' αυτόν να δεχτεί αδιαμαρτύρητα την νέα επώδυνη πραγματικότητα που του επιφυλάσσει η στρατηγική κυβέρνησης - ΕΕ, την οποία υπηρετεί και ο ΛΑ.Ο.Σ..

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «ΑΛΤΕΡ» αφού αναμάσησε φληναφήματα περί «δυναστών που εξουσιάζουν τη χώρα», αθωώνοντας έτσι το σύνολο των αστικών πολιτικών δυνάμεων που αποφάσισαν και στήριξαν την πολιτική που εφαρμόζεται, συμπλήρωσε:

«Θα υποστούμε την επώδυνη διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης. Το βιοτικό μας επίπεδο και η ζωή μας δεν θα είναι πια η ίδια. Θα πτωχεύσουμε όλοι μας. Αυτή είναι μία πραγματικότητα. Πρέπει να προσαρμόσουμε τη ζωή μας στα νέα δεδομένα. Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει κατά καμία έννοια ότι η ζωή του θα είναι χαλαρή και "χύμα", όπως ήταν όλα αυτά τα χρόνια (...)».

Ο ίδιος προσπάθησε να εκβιάσει το λαό ότι κάθε αντίδραση στην κυρίαρχη πολιτική κινδυνεύει να μετατρέψει τη χώρα σε Τυνησία, προσθέτοντας ότι «η εξέγερση (...) θα επιδεινώσει την ήδη κακή κατάστασή μας». Πρόσφερε, μάλιστα, για μια ακόμα φορά απλόχερη στήριξη στην αντιλαϊκή πολιτική, λέγοντας ότι «τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι όλα απαραίτητα άχρηστα. Κάποια είναι χρήσιμα. Το βάρβαρο της υπόθεσης είναι ότι προσπαθούν να τα περάσουν μονομιάς. Αυτό ακριβώς δημιουργεί τους έντονους τριγμούς στην ελληνική κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επέμεινε για σύναψη συμφωνιών με το Ισραήλ και τη Ρωσία, λέγοντας ότι «πρέπει να βάλουμε και άλλους νέους παίχτες σε αυτό το διαρκώς εξελισσόμενο παιχνίδι». Στο ίδιο πνεύμα η ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Ν. Τζαβέλα εισηγήθηκε στην Ευρωβουλή «την καθιέρωση ειδικών κινήτρων σε ιδιωτικές εταιρείες για την έρευνα και εξόρυξη νέων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη», αναφερόμενη στο κοίτασμα αερίου Λεβιάθαν που βρίσκεται μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.

Ταυτόχρονα, με επείγουσα Επίκαιρη Ερώτησή της, καλεί την ευρωπαϊκή επιτροπή «να υιοθετήσει μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο», σημειώνοντας πως «στην Αίγυπτο, δραστηριοποιούνται ελληνικές επιχειρήσεις με τζίρο 800 εκατ. ευρώ. Οι επιχειρήσεις αυτές μπαίνουν σε μια περίοδο ρευστότητας, με άγνωστη κατάληξη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ