Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καθαγιάζει το αντιλαϊκό πακέτο κυβέρνησης - ΕΕ

Διεκδικεί την πατρότητα όλων των μέτρων που προωθούνται για λογαριασμό του κεφαλαίου

Πανέτοιμη να στηρίξει τη «συνολική λύση», δηλαδή το ευρωμνημόνιο διαρκείας, που προωθούν οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ και αναμένεται να επικυρωθεί στην αυριανή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες εμφανίζεται η ηγεσία της ΝΔ. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει να δημαγωγεί, διακηρύσσοντας ότι «η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα».

Αν και τυπικά η ηγεσία της ΝΔ δηλώνει ότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί για το «συνολικό πακέτο» βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που έχει ως βασικό στόχο τη δραστική υποτίμηση της εργατικής δύναμης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωμονοπωλίων, ωστόσο ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ ενός «συνολικού σχεδίου» της ΕΕ, που θα συνδυάζει «τη θεσμοθέτηση ευρωομόλογου με μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης και οικονομικής ανάπτυξης», ταυτιζόμενος με το περιεχόμενο των δηλώσεων που έχουν κάνει ο πρωθυπουργός, αλλά και οι ηγέτες των ισχυρών κρατών - μελών της ΕΕ.

Τη θέση αυτή αναμένεται να επαναλάβει στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ο Α. Σαμαράς, πλειοδοτώντας υπέρ της άμεσης εφαρμογής «αναπτυξιακών» μέτρων, δηλαδή αντιδραστικών διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί και η ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό ο εκπρόσωπος Τύπου χαιρέτισε χτες το γεγονός ότι η κυβέρνηση υιοθετεί το «μείγμα πολιτικής» που είχε προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ, εξαντλώντας την κριτική στο ότι «άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος», καθώς και στο ότι το προωθεί «αποσπασματικά».

Ο Γ. Μιχελάκης διεκδίκησε για λογαριασμό της ΝΔ την πατρότητα των μέτρων που έχουν δρομολογηθεί, όπως η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη στο όνομα της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και η αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης (σ.σ. για το μεγάλο κεφάλαιο) από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο εκπρόσωπος ενθάρρυνε την κυβέρνηση να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς αυτά τα φιλομονοπωλιακά μέτρα, διαβεβαιώνοντας ότι το κόμμα του θα τα στηρίξει. «Οπου υπάρχουν κινήσεις που βοηθούν την ανάπτυξη θα βάλουμε πλάτες», είπε χαρακτηριστικά.

Πλάτες βάζει η ηγεσία της ΝΔ και στο νομοσχέδιο για τα «κλειστά» επαγγέλματα, καθώς, όπως είπε ο εκπρόσωπος, η ΝΔ τάσσεται «υπέρ της άρσης των περιορισμών και των στρεβλώσεων στην αγορά εργασίας» και ακόμα ότι «όλοι οι άνθρωποι στην επαγγελματική τους αφετηρία πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες», καθαγιάζοντας την επέλαση των πολυεθνικών στους υπό «απελευθέρωση» τομείς της οικονομίας.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ δεν κρύβει την ενόχλησή της για το «κίνημα ανυπακοής», ρίχνοντας όμως το μπαλάκι στην κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση έχει πλήρη ευθύνη για αυτό το ξεχαρβάλωμα και οφείλει να το μαζέψει», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ