Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διαποτισμένη με αντιδραστικό - εθνικιστικό δηλητήριο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την απόφαση του Δ' Τμήματος του ΣτΕ για την ιθαγένεια και τους μετανάστες

Για την απόφαση του Δ' Τμήματος του ΣτΕ για την ιθαγένεια και τους μετανάστες, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:

«Είναι διαποτισμένη με αντιδραστικό - εθνικιστικό δηλητήριο η απόφαση του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει ως παράνομη την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί εδώ, έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία και των οποίων οι γονείς βρίσκονται επί χρόνια στην Ελλάδα. Εκφράζει επί της ουσίας τη ρατσιστική αντίληψη ότι δεν μπορεί να πολιτογραφηθεί κανείς Ελληνας αν δεν κατάγεται από Ελληνες γονείς. Εξίσου επικίνδυνη είναι και η κατάργηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές με το σκεπτικό ότι δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια.

Αυτή η απόφαση έρχεται να δώσει νομικό προκάλυμμα στην αντιδραστική προπαγάνδα κομμάτων και άλλων φορέων του συστήματος που επιδιώκουν οι μετανάστες, παρόλο που βρίσκονται για χρόνια στη χώρα μας, να μην έχουν ούτε στοιχειώδη δικαιώματα, προκειμένου να είναι εύκολα θύματα στυγνής εκμετάλλευσης και αξιοποίησης από διάφορα κυκλώματα και αντιμεταναστευτικούς μηχανισμούς.

Η συγκεκριμένη απόφαση κινείται στην κατεύθυνση της "μηδενικής ανοχής" που διακηρύττει η κυβέρνηση και των αντιμεταναστευτικών πογκρόμ, εφαρμόζοντας τις βάρβαρες αποφάσεις και συμφωνίες της ΕΕ, όπως αυτή του Δουβλίνου ΙΙ.

Το ΚΚΕ υπερασπίζει και προβάλλει τις θέσεις που υποστήριξε και κατά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου (3838/2010) με οδηγό την επιστημονική τεκμηρίωση και τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, αντικρούοντας τόσο τον κοσμοπολιτισμό όσο και τον εθνικισμό. Τόσο η εύκολη και με κάθε τρόπο ελληνοποίηση των μεταναστών όσο και οι εθνικιστικές απόψεις περί ιθαγένειας, εχθρεύονται τα συμφέροντα των Ελλήνων και των ξένων εργαζομένων που βρίσκονται στη χώρα. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών, η κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων, είναι ο μόνος δρόμος για να κατακτήσουν και οι Ελληνες και οι αλλοδαποί εργαζόμενοι τα δικαιώματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ