Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Πρέπει να πάθουν στραπάτσο!

Ολο το αστικό πολιτικό σύστημα μπορεί να ταρακουνηθεί! Και πρέπει να γίνει. Σε πρώτη φάση με μαζικό απεγκλωβισμό από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με δυνάμωμα του ΚΚΕ.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου, πρέπει να νιώσουν ότι χάνουν το χαλί κάτω από τα πόδια τους. Η μαζική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά.

Αυτοί που με το «καλημέρα» σπέρνουν τρόμο: (θα τα χάσεις όλα αν δεν ψηφίσεις τους υποψήφιους της κυβέρνησης), αυτοί που στηρίζουν την πολιτική του κεφαλαίου, αλλά πλασάρονται σαν καλύτεροι διαχειριστές της (όσοι μιλώντας για «αντιμνημόνιο», καλούν σε «διαφορετικό μείγμα πολιτικής» για την στήριξη των καπιταλιστών), όλοι όσοι αξιώνουν από τα λαϊκά στρώματα να γλείψουν εκεί που φτύνουν, όλοι αυτοί πρέπει να πάρουν μια περήφανη απάντηση: ΚΚΕ!

***

Μέρα που είναι σήμερα, άρχισαν από χτες τα πανηγύρια.

Με τον Ραγκούση χτες το πρωί να δίνει το στίγμα από τη συχνότητα του Mega: «Η Ελλάδα είναι σε συνθήκες πολέμου. Το Μνημόνιο είναι τα όπλα μας, τα πυρομαχικά μας. Η αντιπολίτευση δε βάλλει εναντίον των εχθρών. Βάλλει εναντίον των όπλων. Εχουμε βγει στη μάχη μαζί με τον ελληνικό λαό και αυτοί πισώπλατα αντί να χτυπάνε τον εχθρό χτυπάνε τα όπλα και τα πυρομαχικά. Ο πρωθυπουργός λέει "ελληνικέ λαέ να έχεις επίγνωση ότι αυτός που έχει βάλει σκοπό να πλήξει τα μόνα όπλα και πυρομαχικά που έχουμε, αν αυτός αποκτήσει δικαίωμα με τις εκλογές ή αργότερα να μου πει ότι δεν δικαιούμαι για να πολεμώ, εγώ θα σε ρωτήσω, ελληνικέ λαέ, αν έχω δικαίωμα να πολεμώ"».

Και για να μη μείνει άντερο σε τηλεθεατή, μας αποτέλειωσε όταν στην ερώτηση «ποιος είναι ο εχθρός», απάντησε «η τρόικα»!

Πέρα από το γελοίο του πράγματος μείναμε με την απορία: πώς γίνεται το μνημόνιο με την τρόικα, να είναι όπλο ενάντια στην τρόικα;

***

Θέλουν, λένε, να σώσουν τη χώρα. Και πώς θα το κάνουν; Με νόμους, όπως αυτός που περνούσε χτες από τη Βουλή και με τον οποίο παραχωρείται ο ΟΣΕ στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Με τα μέτρα που πήραν κι αυτά που θα πάρουν για να χάσουν ακόμα πιο πολλά οι εργαζόμενοι.

Φαίνεται παράλογο, δεν είναι. Είναι το συμφέρον της αστικής τάξης κι έτσι πολιτεύεται. Γι' αυτό ακριβώς και πρέπει να καταψηφιστεί. Οχι γιατί οι εκλογές θα λύσουν το πρόβλημα, αλλά γιατί ένα τέτοιο μήνυμα που περιέχει καταψήφιση όλων αυτών και υπερψήφιση του ΚΚΕ, θα ανοίξει το δρόμο για άλλες εξελίξεις. Θα δυναμώσει το κίνημα που αμφισβητεί αυτόν το «μονόδρομο» και προβάλλει άλλο δρόμο ανάπτυξης.

***

Η ευρηματικότητά τους εξαντλείται. Για την προώθηση της απόλυτης ελαστικοποίησης στις εργασιακές σχέσεις, το μέλι ήταν - κι αυτό συνεχίζουν να πλασάρουν - η διευκόλυνση των γυναικών. Τώρα, συμπληρώνουν, ότι οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις θα βοηθάνε να γεννιούνται και παιδιά. Ομολογούμε πως μας είχε διαφύγει το γεγονός ότι τα νέα ζευγάρια δεν τολμούν να κάνουν παιδιά γιατί δεν είναι ελαστικές οι εργασιακές σχέσεις.

***

Μια εκδρομή είχαν τα γερόντια κι αυτή κομμένη πια, λέει ο αρμόδιος τραπεζίτης. Μικρή η ζημιά, αν σκεφτείς πως ήδη έχουν μειώσει τις συντάξεις σ' όσους πρόλαβαν να συνταξιοδοτηθούν, και οι επόμενοι δε θα δουν σύνταξη ούτε με το κυάλι.

***

Κατά το «κάθε πόλη και στάδιο», το νέο σύνθημα είναι «κάθε πανεπιστήμιο και η πολυεθνική του» (αυτό σημαίνει «εξωτερικές οικονομίες» που λέει ο Προβόπουλος).

***

Απ' όπου κι αν τους πιάσεις έχεις κάθε λόγο όχι μόνο να αντισταθείς, αλλά να βρεις τρόπο να μη μείνει τίποτα όρθιο απ' όλη αυτή τη σαπίλα. Και ο δρόμος τελικά ήταν και παραμένει πράγματι ένας: Ολο και πιο ισχυρό ΚΚΕ!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πορεία απαξίωσης κόντρα στις δυνατότητές τους(2014-08-01 00:00:00.0)
Ψηφίστηκε στη Βουλή η «εθελούσια» στα ΕΑΣ(2014-07-11 00:00:00.0)
Τα σχέδια «αναδιάρθρωσης» των ΕΑΣ δεν ωφελούν τους εργαζόμενους και το λαό(2014-01-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-06-30 00:00:00.0)
Κυνισμός χωρίς όρια(2005-11-10 00:00:00.0)
"Αγώνας για την εκδίωξη του ΝΑΤΟ"(1999-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ