Πέμπτη 28 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Να τους καταδικάσει η αγροτιά

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η φτωχή αγροτιά δεν έχει τίποτα να κερδίσει από μια πολιτική στο πλαίσιο που θέτουν η ΕΕ, το ΔΝΤ, τα μονοπώλια και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι συνδυασμοί που υποστηρίζουν για δήμους και περιφέρειες στις επικείμενες εκλογές. Οταν κυριαρχούν αυτές οι δυνάμεις, τέτοιες κυβερνήσεις και τέτοιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανάπτυξη της υπαίθρου, καμία ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής σε όφελος της φτωχής αγροτιάς και των λαϊκών στρωμάτων. Προοπτική σε όφελος της φτωχομεσαίας αγροτιάς και όλου του λαού μπορεί να δώσει μόνο μια ανάπτυξη, που θα στηρίζεται στη λαϊκή οικονομία και λαϊκή εξουσία, στην κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και στον κεντρικό κρατικό σχεδιασμό. Αυτή είναι η ανάπτυξη που προτείνει το ΚΚΕ. Μπροστά στην υπάρχουσα κατάσταση η φτωχομεσαία αγροτιά, όπως και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα πρέπει να σκεφτούν αν θέλουν μετά τις 7 και 14 Νοέμβρη, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να πανηγυρίζουν και να έχουν άλλοθι για να συνεχίσουν και να εντείνουν την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική που έχουν συμφωνήσει σε ΕΕ και ΠΟΕ ή θα πρέπει να καταδικάσουν την όλη πολιτική τους. Αν μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ηττηθούν και βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστα γι' αυτούς εκλογικά αποτελέσματα και το ΚΚΕ θα έχει αποσπάσει το μεγαλύτερο μέρος της δικαιολογημένης λαϊκής δυσαρέσκειας, η κυβέρνηση θα βρεθεί σε δύσκολη θέση να πάρει άμεσα νέα σκληρά μέτρα. Επίσης, η ΝΔ δε θα μπορεί να διαλαλεί ότι ο λαός επικροτεί τη δική της πολιτική, που στην ουσία σε τίποτα δε διαφέρει από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τα όσα επιτάσσουν η ΕΕ, το ΔΝΤ και τα μονοπώλια. Ισχυρή «Λαϊκή Συσπείρωση», ισχυρό ΚΚΕ, μπορεί να βάλει μπλόκο σ' αυτή την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική, μπορεί να ανοίξει το δρόμο της αντεπίθεσης και της ανατροπής.

Εμπαίζουν τους καπνοπαραγωγούς

Ασύστολα εμπαίζουν τους καπνοπαραγωγούς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι πρασινογάλαζες διοικήσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ και διαφόρων Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών. Από φέτος κόβεται το 50% στις επιδοτήσεις των καπνοπαραγωγών και αυτό που διαδίδεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΠΑΣΕΓΕΣ είναι ότι από Νοέμβρη θα γίνουν οι πρώτες προσκλήσεις ενδιαφέροντος, που αφορούν σε μέτρα και δράσεις για τους καπνοπαραγωγούς. Πρόκειται για κοροϊδία, η οποία εντάσσεται και στο προεκλογικό παιχνίδι εξαπάτησης και υφαρπαγής των ψήφων των καπνοπαραγωγών. Γιατί με προγράμματα περί «βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας» και «αναδιάρθρωσης γεωργικών εκμεταλλεύσεων», τα λεφτά των επιδοτήσεων που κόπηκαν με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γυρίσουν στις τσέπες των καπνοπαραγωγών και η απώλεια που θα υποστούν οι καπνοπαραγωγοί δεν θα καλυφτεί σε καμία περίπτωση. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψευτοερίζουν και ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Αλλά είναι και οι δύο εξίσου συνυπεύθυνοι για ό,τι συνέβη σε βάρος των καπνοπαραγωγών. Τα όσα συναποφάσισαν στις Βρυξέλλες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οδήγησαν την καπνοκαλλιέργεια στην εξαφάνιση και τους μικρομεσαίους καπνοπαραγωγούς στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα. Μάλιστα η περικοπή κατά 50% των επιδοτήσεων στα καπνά έχει οδυνηρές συνέπειες όχι μόνο στο εισόδημα των καπνοπαραγωγών και το αγροτικό ισοζύγιο, αλλά έχει και τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία των περιοχών που έχουν καπνά, με αποτέλεσμα πολλά χωριά να ερημώνουν. Οι μικρομεσαίοι καπνοπαραγωγοί καλούνται να αντισταθούν σ' αυτή την πολιτική φτώχειας και ξεκληρίσματος και μαζί με όλους τους φτωχομεσαίους αγρότες να αγωνιστούν για την ανατροπή της ακολουθούμενης αντιαγροτικής πολιτικής και την εφαρμογή μιας άλλης φιλοαγροτικής - φιλολαϊκής πολιτικής. Και στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να «μαυρίσουν» την πολιτική που τους πέταξε εκτός καλλιέργειας και τους έκοψε και το 50% της επιδότησης, ενισχύοντας τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για ισχυρό ΚΚΕ, της μόνης δύναμης που θα σταθεί και μετά τις εκλογές του Νοέμβρη στο πλευρό των καπνοπαραγωγών και της φτωχομεσαίας αγροτιάς συνολικότερα.

Τρέχα γύρευε...

Προσκεκλημένος στη συνεδρίαση της διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, Γ. Βουδούρης, χαρακτήρισε τις αναφορές σε αδυναμία καταβολής δώρων και συντάξεων «δημοσιογραφική τρομο-λαγνεία». Σύμφωνα με την ενημέρωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, δόθηκε η διαβεβαίωση από τον διοικητή ότι «δεν υφίσταται ουδέν πρόβλημα τουλάχιστον έως το τέλος του τρέχοντος έτους»! Καμιά επανάπαυση των μικρών ΕΒΕ σε τέτοιες παρεμβάσεις σαν του διοικητή. Πάνε να συγκαλύψουν το πρόβλημα. Εγρήγορση, αποδυνάμωση της πολιτικής των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Να κλονίσουμε το πολιτικό σύστημα

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε θρασύτητα ο ωμός εκβιασμός που έθεσε ο πρωθυπουργός με τη διακαναλική συνέντευξή του. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Γ. Παπανδρέου «απαγόρευσε» στο λαό να ψηφίσει στις εκλογές κατά τρόπο που θα δυσκολέψει την κυβέρνηση να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου. Ούτε η ψήφος διαμαρτυρίας δεν επιτρέπεται γιατί, σύμφωνα με τον πρωθυπουργικό εκβιασμό, αποδυναμώνει την κυβέρνηση και δημιουργεί κλίμα πολιτικής αστάθειας. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αποσταθεροποίηση ο πρωθυπουργός «απείλησε» με πρόωρη προσφυγή σε βουλευτικές εκλογές. Στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός θέλει να οδηγήσει το λαό στις κάλπες του Νοέμβρη με το «πιστόλι» του τρομοκρατικού εκβιασμού στον κρόταφο, ακριβώς για να αποτρέψει την έκφραση της λαϊκής δυσαρέσκειας.

Προκειμένου να πετύχει το στόχο του συνόδευσε τον εκβιασμό με μια σειρά ψέματα και σαθρά επιχειρήματα. Επέσεισε την αντίδραση των αγορών στην περίπτωση που ερμηνεύσουν την ψήφο στις εκλογές του Νοέμβρη ως «ψήφο διαμαρτυρίας απέναντι σε αυτά που προσπαθούμε να κάνουμε στη χώρα». Ο λαός δηλαδή πρέπει να φοβάται και να τρέμει τις διεθνείς καπιταλιστικές αγορές και να σκύβει διαρκώς το κεφάλι για να μην προκαλέσει την οργή τους! Επικαλέστηκε επίσης ότι μια αποδυναμωμένη κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με την τρόικα, ώστε να βγάλει τάχα τη χώρα από την επιτήρηση. Πρόκειται για επίδειξη θράσους, γιατί αυτό που «διαπραγματεύεται» η κυβέρνηση με την τρόικα είναι η παράταση της αποπληρωμής του χρέους, με δεδομένα τα προαποφασισμένα μέτρα εντός και εκτός μνημονίου.

Επειδή, όμως, ο πολιτικός εκβιασμός δεν μπορεί να σταθεί μόνο με το μαστίγιο, χρησιμοποίησε και το καρότο, δηλαδή τις ψεύτικες υποσχέσεις ότι τα νέα μέτρα δεν θα θίξουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενώ γνωρίζει ότι τα νέα μέτρα έχουν «κλειδώσει» μέσα από το επικαιροποιημένο μνημόνιο και έρχονται κι άλλα μετά τις εκλογές, όπως έχουν εξαγγείλει ο Ο. Ρεν και ο Στρος Καν. Είναι ολοφάνερο ότι αυτό που φοβάται ο πρωθυπουργός είναι ότι το μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, της κυβέρνησης που την εφαρμόζει και της ΝΔ που τη στηρίζει, μπορεί να προκαλέσει ρήγματα στην κυριαρχία της και να αποτελέσει την αφετηρία για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης και της αντεπίθεσης του λαού.

Αυτό το «αποσταθεροποιητικό» μήνυμα των εκλογών θέλει να αποτρέψει και κάνει ό,τι μπορεί στην κατεύθυνση αυτή. Ομως για το λαό η αποδυνάμωση της κυβέρνησης και η πολιτική αστάθεια του αστικού συστήματος, είναι μονόδρομος για να ανακόψει την πορεία της βαρβαρότητας, να ορθώσει εμπόδια στην αντιλαϊκή επέλαση. Οσο το αστικό πολιτικό σύστημα είναι σταθερό και δυνατό, τόσο πιο εύκολα θα συνεχίζει τη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων και θα κατεδαφίζει τη ζωή του λαού. Η αποσταθεροποίησή του πρέπει να είναι συνειδητή επιδίωξη του λαϊκού κινήματος, γιατί μόνο έτσι μπορεί να ενισχύεται η δική του θέση με στόχο την ανατροπή του. Οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη μπορούν να προκαλέσουν ένα πρώτο ρήγμα στο συσχετισμό δύναμης, που θα είναι πιο μεγάλο και σταθερό όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ.


Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ

Διαστρέβλωση της Ιστορίας...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΙΜΑΣΤΕ βέβαιοι - πάντα λόγω των ημερών - πως η κρατική τηλεόραση, αλλά και άλλα κανάλια με γνωστή «ιστορική ευαισθησία» θα καταφέρουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την προβολή της ιστορικής αλήθειας...

Οπως, άλλωστε, έκαναν τις προηγούμενες μέρες με τα θαυμάσια ιστορικά ντοκιμαντέρ που πρόβαλαν, σύμφωνα με τα οποία ο μεγαλύτερος σύμμαχος της ναζιστικής Γερμανίας ήταν η ...Σοβιετική Ενωση.

Αν συνεχίσουν έτσι, θα πληροφορηθούμε σε λίγα χρόνια ότι τελικά η επίθεση των ναζί στην ΕΣΣΔ ήταν μάλλον μια ...ιστορική παρεξήγηση και δεν έχει συμβεί ποτέ και η νικηφόρα μάχη του Στάλινγκραντ τίποτε περισσότερο από σοβιετική προπαγάνδα.

Οσο για τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα, κι εδώ λάθος θα έχουμε κάνει. Σοβιετικοί πράκτορες ήταν, μεταμφιεσμένοι σε Γερμανούς στρατιώτες και γι' αυτό και ο καθ' όλα δημοκράτης Ο. Τσόρτσιλ στη συνέχεια, με τους εδώ συμμάχους του, πολέμησαν τον ...«κομμουνιστικό κίνδυνο».

ΜΕΡΕΣ «ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ» αυτές που διανύουμε και ευτυχώς στην υπάρχουσα συγκυρία έχουμε αρκετούς τέτοιους. Διότι οτιδήποτε αντιλαϊκό, όπως θα έχετε παρατηρήσει, βαφτίζεται «πατριωτικό»...

Πρώτοι και καλύτεροι, φυσικά, η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, που επιτελούν καθόλα «πατριωτικό» έργο, μια και τι πιο «πατριωτικό» από τη ...διάσωση της χώρας.

Η οποία - προφανώς - κινδυνεύει από τους μισθούς των εργαζομένων και την Κοινωνική τους Ασφάλιση. Διαχρονικές απειλές αυτές, κατά της πατρίδας.

Από πίσω οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες. Εξαίρετοι «πατριώτες» κι αυτοί που εντελώς «πατριωτικά» μεταφέρουν τις έδρες τους στη Βουλγαρία, φτιάχνουν τα καράβια τους στην Κορέα και ασφαλίζουν κεφάλαια στην Ελβετία.

Σε μια τέτοια «πατριωτική» σύναξη δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, φυσικά, το ΛΑ.Ο.Σ. και τον Καρατζαφέρη, τι στο καλό! Αυτοί για την ώρα στηρίζουν όλους τους προαναφερθέντες και ταυτοχρόνως ...ανασυγκροτούν και τη «δεξιά παράταξη». Πολύπλευρος ο «πατριωτικός» τους ρόλος.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Την ίδια στιγμή - εντελώς «πατριωτικά» - η οικονομία παραχωρείται στην ΕΕ και το ΔΝΤ, το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ και τα δικαιώματα των εργατών στα αφεντικά τους...

Να επαληθεύσουμε τους φόβους τους

Γρηγοριάδης Κώστας

«Σήμερα το πρωί, όλοι οι πρέσβεις οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα στείλανε τηλεγραφήματα, λέγοντας ότι, από την ώρα που η χώρα μπαίνει σε μακρά προεκλογική περίοδο, είναι αμφισβητούμενο πλέον αν μπορεί να προχωρήσει (σ.σ. η κυβέρνηση) στις διαρθρωτικές αλλαγές». Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε την εγκυρότητα των πληροφοριών της Ντ. Μπακογιάννη, όπως η ίδια τις μετέφερε μιλώντας προχτές στον «RealFm». Ομως, όσο και αν έχει βάση, είναι μάλλον βιαστική η εκτίμηση που σπεύδουν να κάνουν οι ξένοι διπλωμάτες για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει τις αντιδραστικές διαρθρωτικές αλλαγές. Ο πρωθυπουργός το ακριβώς αντίθετο επιχείρησε να καταφέρει με τον εκβιασμό περί πρόωρων εκλογών και το πελώριο ψέμα ότι δε θα ληφθούν νέα μέτρα σε μισθωτούς και συντάξεις. Να αποτρέψει, δηλαδή, την έκφραση της λαϊκής οργής και δυσαρέσκειας στις κάλπες. Από την άλλη, όμως, οι ξένοι διπλωμάτες διαισθάνονται ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις, ώστε να επέλθουν ρήγματα στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και μάλλον δεν έχουν άδικο. Πολύ περισσότερο αν το βράδυ των εκλογών ο λαός «σφραγίσει» την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και υπέρ του ΚΚΕ.

Γαλάζια «ταχυδακτυλουργικά» κόλπα

Το υποκριτικό και ψηφοθηρικό χαρακτήρα που έχει η διαφωνία της ΝΔ με το μνημόνιο επιβεβαιώνουν οι θέσεις που παίρνει, όταν αναγκάζεται να τοποθετηθεί επί της ουσίας της αντιλαϊκής στρατηγικής του μνημονίου. Τότε πέφτουν οι αντιμνημονιακές μάσκες και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο και η πλήρης σύμπλευση με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας. Πάρτε για παράδειγμα τα νέα μέτρα που θα εφαρμόζει η κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Ο Α. Σαμαράς ζητά να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση, εννοείται με την ψήφο στη ΝΔ, ώστε «να αλλάξει πολιτική». Ομως ποια ταχυδακτυλουργικά κόλπα κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ; Πρώτον, δε λέει ότι στην πραγματικότητα συμφωνεί - και - με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση και περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, εκτός από τις φορολογικές επιβαρύνσεις των επιχειρηματικών κερδών. Δεύτερον, αν και επισημαίνει ότι «τα νέα μέτρα αποτελούν δέσμευση του μνημονίου», αποσιωπά έντεχνα τη δική του δέσμευση για πλήρη σεβασμό στο μνημόνιο και άρα για εφαρμογή μέχρι τέλους των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνει. Είναι ολοφάνερο, λοιπόν, ότι εμπαίζει απροκάλυπτα το λαό όταν επισείει τη σημαία κατά του μνημονίου και υπόσχεται «αλλαγή πολιτικής»...

Θέλουν το λαό «πελάτη»

«Θέσεις μάχης» λαμβάνουν οι μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας ενόψει του επερχόμενου «περάσματος» στα λεγόμενα «δίκτυα επόμενης γενιάς», δηλαδή στις διαδικτυακές συνδέσεις πολύ υψηλών ταχυτήτων.

Ο ΟΤΕ, όντας ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιεί το παραπάνω έργο κυρίως σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και στο Δήμο Ζωγράφου στην Αθήνα, εκμεταλλευόμενος φυσικά τις δικές του υποδομές, με τους ανταγωνιστές του να πιέζουν την κυβέρνηση για τη διαμόρφωση περιβάλλοντος «ισότιμου ανταγωνισμού».

Φυσικά και τα πάντα γίνονται για τη βελτίωση της τρέχουσας πρόσβασης του πολίτη στο διαδίκτυο, μόνο που οι όποιες αναφορές στα «δικαιώματα» του χρήστη είναι κάτι περισσότερο από υποκριτικές. Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όχι μόνον οι διαδικτυακές, αλλά το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και οι πολύπλευρες εφαρμογές τους, θα μπορούσαν να είναι κατά πολύ φθηνότερες και πιο εύκολα προσβάσιμες για τα λαϊκά στρώματα.

Μόνο, που, για μία ακόμη περίπτωση, προκύπτει ότι η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και στην επικοινωνία, δεν μπορεί να επιτευχθεί από μία κυβέρνηση - υπηρέτη των μονοπωλιακών συμφερόντων, εντός του σημερινού, καταστροφικού για τον εργαζόμενο λαό, δρόμου ανάπτυξης. Οι πάροχοι που δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα μας αντιμετωπίζουν τον εργαζόμενο λαό ως «πελάτη» που του ακριβοπουλάνε υπηρεσίες από μέτριες έως κακές.

Καθολική και πραγματικά ελεύθερη πρόσβαση στην επικοινωνία για τα λαϊκά στρώματα προϋποθέτει ότι αυτά θα απορρίψουν οριστικά και αμετάκλητα τα μονοπώλια.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να δυναμώσει το ΚΚΕ

Στις δύο περίπου βδομάδες που απέμειναν ως τη διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης για τα όργανα της τοπικής διοίκησης, οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες, κάθε άνθρωπος του μόχθου, οφείλει να σκεφτεί πολύ σοβαρά τον αντίκτυπο που θα έχει η ψήφος του την επομένη των εκλογών. Το ΚΚΕ τούς καλεί αυτή τη φορά να μη διστάσουν. Να αντιστοιχίσουν την οργή και τη δυσαρέσκεια με την ψήφο, να τιμωρήσουν τους υπαίτιους για τα προβλήματα που βιώνουν. Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και να ενισχύσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ρίχνοντας όσο γίνεται πιο κάτω το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Αυτή είναι η μόνη επιλογή που θα πιάσει τόπο, άμεσα, την επαύριο των εκλογών. Θα δημιουργήσει ένα πρώτο ρήγμα στο σημερινό αρνητικό για τα λαϊκά συμφέροντα συσχετισμό δύναμης.

Η ψήφος στις δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ θα εξασφαλίσει στο λαό καλύτερες θέσεις, ευνοϊκότερα μετερίζια, για την ανάπτυξη της πάλης του. Θα βοηθήσει ώστε να τρομάξουν αυτοί που προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν, τον καταδικάζουν στην ανέχεια, στην ανασφάλεια, στην αγωνία για το αύριο, δηλαδή ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και οι άλλοι του ευρωμονόδρομου, αφού θα είναι πολιτικά αποδυναμωμένοι. Θα του προσφέρει συμμάχους στις διεκδικήσεις του, τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που έχει κάθε συμφέρον να αναδείξει στα όργανα της τοπικής διοίκησης. Θα αναπτερώσει το ηθικό του, θα αναζωπυρώσει την ελπίδα, θα «φυσήξει» έναν αναζωογονητικό άνεμο στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Κι αυτό γιατί θα καταγράψει τη διάθεση των ανθρώπων του μόχθου να αντιπαλέψουν όσους αποδεδειγμένα δρουν για συμφέροντα εχθρικά προς τα δικά του.

Αυτή η διάθεση είναι υπαρκτή και πρέπει να βρει έκφραση και στην κάλπη. Η ψήφος στις δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ δεν θα μπορεί να παρερμηνευτεί ή να ερμηνευτεί κατά το δοκούν. Το μήνυμά της θα είναι καθαρό και ξάστερο. Οπως καθαρό είναι για το ΚΚΕ ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα κάνουν το βήμα, να ρίξουν στην κάλπη τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δεν θα το κάνουν γιατί συμφωνούν στο 100% με την ιδεολογία του ΚΚΕ. Δεν είναι ψήφος που προϋποθέτει ή που εκφράζει πλήρη ταύτιση με τις θέσεις του Κόμματος. Είναι ψήφος που θα αποτυπώσει την αυξανόμενη θέληση του λαού να συμπορευτεί μαζί του στους αγώνες.

Είναι ακόμα ψήφος που θα εκφράσει έμπρακτα τη διάθεση του λαού να χειραφετηθεί απ' το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ψήφος που δε θα προσμετρηθεί υπέρ αυτής της πολιτικής «πέφτοντας» υπέρ άλλων δυνάμεων που στηρίζουν το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης όπως ο ΛΑ.Ο.Σ., ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι λεγόμενοι «αντάρτες», «ανεξάρτητοι» κ.λπ. Η λαϊκή ορμή να κάνει σκόνη τα αναχώματα. Η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ θα δώσει ώθηση στη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών. Οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να ζήσει ο λαός καλύτερα, να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει, έχουν ωριμάσει. Ακόμα κι αν στις εκλογές δεν κρίνεται το ζήτημα της εξουσίας, είναι καιρός να εκφραστούν και στην κάλπη οι θετικές διεργασίες που εξελίσσονται στις λαϊκές συνειδήσεις.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org